Turdeanul Darius Babaioana a câștigat un nou titlu de campion al României, la karting, la finalul unei competiții pe care a dominat-o autoritar.

Cele două titluri, Campion Național Romanian Karting Masters și Campion Național FRK, erau obținute înaintea ultimei curse, care a avut loc duminică, astfel că Darius Babaioana și-a permis luxul de a termina ultima cursă pe locul 3, permițându-le celor doi adversari care au terminat pe podium, să-și dispute locul 2, care asigura titlul de vicecampion.

În ciuda faptului că pandemia i-a afectat pregătirea, pentru o bună perioadă de timp, în primăvară, Darius Babaioana s-a arătat încrezător în capacitatea sa de a câștiga competiția, în ciuda faptului că în acest an a făcut trecerea de la categoria Mini la categoria Junior, unde motoarele sunt mai puternice, de 125 cmc, viteza maximă pe linie dreaptă putând ajunge la 140 km/h.

Performanța turdeanului este cu atât mai mare cu cât el s-a înscris în această competiție la vârsta de 11 ani, deși este vorba despre o competiție rezervată tinerilor între 12-14 ani.

Pilotul Darius Babaioana a participat, cu succes, și la competiții internaționale de anvergură, acolo unde s-a confruntat cu cei mai buni piloți din lume, la categoria sa.

Vezi mai jos o scurtă declarație dată de tânărul pilot turdean, imediat după ce a câștigat titlul de campion național:

coral