O tânără în vârstă de 16 ani, din comuna suceveană Fântânele, este anchetată de poliţiştii clujeni pentru înşelăciune. Fata a aflat de la televizor că mama unei violoniste din Cluj a dispărut de acasă. A sunat-o pe femeie şi i-a spus că dacă-i dă 1.000 de lei îi spune unde se află mama acesteia – deşi nu avea niciun indiciu.

Adolescenta în vârstă de 16 ani din comuna Fântânele, judeţul Suceava, a fost dusă la audieri, în dimineaţa zilei de miercuri, 31 martie. Poliţiştii l-au audiat şi pe iubitul fetei, în vârstă de 18 ani. Cei doi sunt cercetaţi pentru înşelăciune. În cursul zilei de luni, 29 martie, adolescenta a văzut la televizor şi pe reţelele de socializare că mama unei violoniste originară din Cluj a dispărut de acasă. 

Femeia de 49 de ani a plecat fără să-şi anunţe în prealabil fiica sau soţul şi fără portofel sau telefon. Disperată, violonista Grațiela Aranyosi a lansat un apel pe Facebook pentru găsirea mamei ei.

„AJUTOR!!! Mama mea a dispărut! A ieşit dimineaţa din casă şi nu s-a mai întors. Este îmbrăcată într-o geacă bleumarin de iarnă, blugi albaştri şi cizme negre şi are 1,62 m, Cluj-Napoca. Dacă o vede cineva, vă rog sunaţi la numarul de telefon 0745990898”, a scris Graţiela Aranyosi pe reţelele de socializare.

Rudele au anunţat şi autorităţile cu privire la dispariţia femeii. Când a văzut anunţul, adolescenta din Fântânele ar fi luat legătura cu tânăra violonistă căreia i-ar fi cerut 1.000 de lei pretinzând că în schimb îi va oferi informaţii despre locul în care se află mama sa. Fiica a plătit suma solicitată şi a anunţat Poliţia.

În acest context, poliţiştii din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate, fiind efectuate activităţi specifice cu sprijinul UTAI Cluj-Napoca şi a Brigăzii de Operaţiuni Speciale Cluj.  Numai că între timp, mama violonistei s-a întors acasă nevătămată. Aşa că poliţiştii au schimbat încadrarea juridică a infracţiunii. Nu s-au mai făcut cercetări pentru lipsire de libertate, ci peste înselăciune. Prejudiciul a fost recuperat parţial.

 

coral