O nouă declarație șocantă cu privire la originea noului coronavirus vine din partea unui medic virusolog chinez care a emigrat în Statele Unite.

Un expert medical chinez, care a fugit în SUA, susține că pandemia de Covid-19 a început într-un laborator militar și că a fost ascunsă de oficiali chinezi, potrivit NZ Herald.

Dr. Li Meng-Yan, specialist în virologie din Hong Kong, a fugit în SUA, de teamă că va fi „dată dispărută” de forțele chineze din cauza descoperirilor și opiniilor sale. Ea a declarat pentru Fox News că guvernul chinez i-a cenzurat activitatea, iar descoperirile ei ar fi putut salva vieți pe tot globul.

„Aceasta este o pandemie imensă pe care nu am mai văzut-o niciodată. Este mai mult decât orice am știut în istoria umană. Deci, momentul este foarte, foarte important. Dacă putem opri evoluția la timp, mai putem salva vieți”, a spus Yan Li-Meng în interviul acordat postului american.

Originea noului virus: un laborator militar

Meng-Yan a declarat pentru Fox News că ea crede că guvernul chinez știa despre Covid-19 cu cel puțin o lună înainte de a recunoaște public că a existat un focar. Ea a spus că supraveghetorul ei i-a cerut mai întâi să efectueze o anchetă „secretă” cu privire la noul virus la sfârșitul anului trecut. Apoi, a susținut că șefii ei, cunoscuți ca unii dintre experții de top din domeniu, au ignorat propriile cercetări și au acceptat să nu treacă „linia roșie” a guvernului și să „tacă și să fie atenți”.

„Trebuie să mă ascund pentru că știu cum tratează acești denunțători, iar ca un informator aici vreau să spun adevărul Covid-19 și originea virusului Covid SARS-2”, a spus Yan pentru Fox News. Una dintre afirmațiile șocante ale dr. Meng-Yan este că, în timp ce studiază transmiterea virusului de la persoană la persoană, descoperirile ei indică faptul că provin dintr-o unitate militară legată de Armata de Eliberare a Poporului.

coral