Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a primit astăzi la primărie, vizita Excelenței Sale, a domnului James C. Rosapepe – senator de Maryland și fost Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România în perioada 1998-2001.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre parcursul economic și cultural al Clujului, despre dezvoltarea orașului pe termen mediu și lung. De asemenea, s-a vorbit despre dimensiunea universitară a orașului, calitatea resursei umane, recunoașterea internațională a Clujului ca hub al inovării, utilizarea tehnologiei ca un instrument în vederea creșterii calității vieții si a simplificării birocrației prin concepte precum blockchain și IoT, trecerea de la “made in Cluj” la “invented in Cluj”, despre modelul de succes al Clujului în materie de inovare și smart city.

Domnul Rosapepe va fi distins astăzi cu titlul de Honoris Causa al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, cu prilejul unei ședințe festive a Senatului UMFST Târgu Mureș.

coral