“Primul epidemiolog al țării” și “un premier care își bate joc de munca unei echipe exact ca Tudorel Toader”. Așa l-a descris, în termeni duri, Vlad Voiculescu pe șeful Guvernului, Florin Cîțu, cel care l-a revocat din funcția de ministru.

Voiculescu a făcut vineri primele declarații după episodul care a aruncat în aer coaliția de guvernare. Și a tras un semnal de alarmă în privință raportării deceselor cauzate de COVID anul trecut – în statistici, s-ar regăsi mai puține ca în realitate.

Vlad Voiculescu a organizat o conferință de presă, la Parlament.

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății: “Mi-e teamă pentru oamenii din țara asta, pentru cei care au nevoie de ajutor, care sunt văzuți de politicieni pur și simplu ca electorat, mi-e teamă de oamenii din sistem, care așteptau de multă vreme o schimbare, care au văzut că dacă superi sistemul, nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina”.

Ținta atacurilor lui Voiculescu a fost premierul Florin Cîțu.

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății: ”Premierul României discutând aproape niciodată cu MS, premierul lansând targeturi, ținte, fără să discute cu nimeni, premierul României transformându-se în primul epidemiolog al țării, vorbind de lucruri pe care nu le cunoștea, pe care nu le-a discutat cu experții”.

Vlad Voiculescu a mers mai departe și l-a comparat pe premier cu unul dintre cei mai contestați politicieni din ultimii ani, fostul ministrul al Justiției, Tudorel Toader.

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății: ”Ne-am pomenit cu un premier care își bate joc de munca unei echipe, pe care și-a permis să o “ievalueze” exact ca Tudorel Toader acum câțiva ani”.

 

coral