Este avertismentul Ministerului Afacerilor Externe. Conform sursei citate, toți românii care se află în acest moment în

Rusia trebuie să părăsească urgent țara. Recomandările au loc în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina.

Avertisment pentru românii aflați în Rusia

Drept sancțiune, țara noastră a decis să închidă spațiul aerian pentru toate aeronavele rusești. De asemenea, măsura aceasta a fost luată de toate statele care fac parte din Uniunea Europeană.

Mai mult, companiile aeriene europene și-au suspendat zborurile spre și deasupra teritoriului Rusiei. De aceea, MAE le recomandă românilor să plece din Rusia cât mai curând posibil, dar și evitarea deplasării către țara condusă de Vladimir Putin.

„Având în vedere aceste restricții, precum și faptul că situația regională de securitate rămâne extrem de tensionată și cu o evoluție impredictibilă, MAE le recomandă insistent cetățenilor români să evite călătoriile neesențiale în Federația Rusă. Celor care se află temporar în această țară să ia în considerare să părăsească teritoriul Federației Ruse cât mai curând, prin intermediul zborurilor comerciale încă disponibile”, arată sursa citată.

Ajutor pentru părăsirea imediată a Rusiei

Celor care se află în Rusia MAE le recomandă rute alternative pentru a putea pleca în cel mai scurt timp, scrie subiectul.com

Astfel, aceștia au la acest moment posibilitatea de a se deplasa prin intermediul curselor aeriene regulate, cu escală, prin Turcia și Emiratele Arabe sau pe cale rutieră, cu companii de transport, prin Estonia.

 

coral