Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va fi operat de cancer. Chiar dacă propaganda rusă îl prezintă pe liderul de la Kremlin ca fiind un lider sănătos, presa britanică anunță că Vladimir Putin ar urma să fie operat în perioada următoare, chiar dacă se află în plin război. S-ar fi stabilit și cine o să îi ia locul.

Vladimir Putin, operat de cancer? Și-ar fi stabilit și un înlocuitor cât timp va fi în convalescență

Ziarul englez The Sun scrie că Vladimir Putin urmează să fie operat de cancer și că va preda puterea, cât el va fi în convalescență, lui Nikolai Patrushev, preşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse,  din mai 2018.

Zvonul că Vladimir Putin ar fi bolnav a fost răspândit  de media rusă General SVR, care a ridicat pentru prima dată semne de întrebare în ceea ce privește starea de sănătatea lui Vladimir Putin în urmă cu aproximativ 18 luni, scrie The Sun.

Un ofițer ar fi făcut dezvăluirile despre Vladimir Putin

Această instituție de presă rusă a citat un fost soldat de rang înalt de la Kremlin, fără să-i dea numele: „Putin a vorbit despre efectuarea unor proceduri medicale”.

„Medicii insistă că are nevoie de o operație, dar data nu a fost încă stabilită. Va fi supus unei intervenții chirurgicale, iar o vreme va fi incapabil să-și desfășoare activitățile firești”, ar mai fi spus ofițerul, conform playtech.ro

Vladimir Putin ar fi grav bolnav

„Știm foarte bine că are cancer și boala Parkinson, așa cum am spus de multe ori. Maladiile progresează”, a mai spus fostul soldat de rang înalt de la Kremlin, potrivit The Sun.

Fost ofițer KGB, Nikolai Patrushev se știe cu Vladimir Putin încă din vremea când activau împreună în serviciile secrete ale Rusiei.

Nikolai Patrushev l-ar fi convins pe Vladimir Putin să înceapă războiul

Tot Nikolai Patrushev ar fi cel care l-ar fi convins pe Vladimir Putin să atace Ucraina. De asemenea, în ultimul timp au apărut informații din mai multe surse despre starea precară de sănătate a președintelui Rusiei. Mai multe guri susțin că Vladimir Putin ar fi grav bolnav.

Zvonurile despre bolile liderului de la Kremlin au fost alimentate și de imaginile cu președintele Rusiei tremurând în timpul unei întâlniri cu președintele Belarusului, Alexander Lukashenko.

Peste 65 de zile de război

Pe de altă parte, războiul din Ucraina durează de mai bine de 65 de zile și unii experți avertizează că se poate extinde nu doar ca timp, ci poate implica și mai multe puteri mondiale.

„Occidentul ar trebui să se pregătească pentru un război cu Rusia”, a avertizat Sir Richard Shirreff, fostul comandant suprem adjunct al NATO în Europa coral