Consiliul Județean Cluj a emis autorizația de construire în vederea executării lucrărilor de modernizare a drumurilor și străzilor din zona Vidraș, localitatea Unguraș.

            Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Lucrările efective vor debuta la începutul anului viitor, în funcție de condițiile meteo. Locuitorii  satului Unguraș vor beneficia, în acest fel, de un acces mult mai rapid și facil către drumul județean ce traversează localitatea și, mai departe, către cel mai important oraș din zonă, municipiul Dej”.

            În momentul de față, starea tehnică a mai multor drumuri din interiorul localității Unguraș este una improprie circulației autovehiculelor și pietonilor, calea de rulare prezentând multiple degradări și gropi. În plus, din cauza nefuncționalității șanțurilor, apa stagnează de cele mai multe ori pe carosabil, fapt care îngreunează și mai mult circulația în condiții de siguranță și confort.

            Pentru rezolvarea acestor impedimente, Primăria comunei Unguraș a luat decizia modernizării a cca. 2 km de drum de interes local, situat de-a lungul a nu mai puțin de cinci străzi. Zona vizată de aceste lucrări de infrastructură este Vidraș, situată în partea central-vestică a satului Unguraș, pe partea dreaptă a drumului județean 161D Dej-Nireș-Valea Ungurașului.

            Implementarea acestei investiții, în valoare totală de cca. 1,8 milioane de lei, va duce la creșterea siguranței și confortului circulației rutiere și pedestre, dar și la diminuarea considerabilă a problemelor de mediu: praf, noroi, zgomot, vibrații, poluarea cu noxe emanate de autovehiculele care accelerează și frânează repetat și frecvent, etc.

             

coral