Vulpita costa scump. Antena 1 a luat o noua amenda uriasa din cauza ei, dar reprezentantii postului din Baneasa se apara spunand ca si-au schimbat discursul.

Vulpita costa scump. Antena 1 a luat o noua amenda uriasa din cauza ei

CNA a amendat postul Antena 1 cu 10.000 de lei pentru saga “Vulpita”. Nesfarsitul serial pe care mizeaza atat de mult postul din Baneasa a costat, deja, foarte mult, dar se pare ca mai-marii postului au alte considerente.

Prezenta constanta a Vulpitei pe post nu face decat sa valideze un reper moral pentru generatia tanara, sunt de parere membrii CNA, care si-au expus motivatia.

 “Presupun ca audientele sunt suficient de mari ca sa justifice o asemenea emisiune.

Problema mea este ca ramane, in opinia mea, valabil unul dintre motivele pentru care ati primit sanctiune data trecuta, legat de reperele morale pe care televiziunile le ofera copiilor si adolescentilor. Astfel de personaje nu au niciun motiv sa fie prezentate ca repere morale si sa nu imi spuneti ca nu le prezentati asa. Simpla lor prezenta, non-stop, pe al treilea post de televiziune din Romania (ca audienta) le transforma in repere morale”, a spus Radu Herjeu, membru CNA.

Nu mai departe de acum doua luni, postul Antena 1 mai incasase o amenda de 100.000 de lei din cauza aceluiasi personaj.

Rasvan Popescu: “Scopul televiziunilor nu este sa propuna repere morale”

Potrivit paginademedia.ro, Dorina Rusu a propus o amenda in cuantum de 30.000, in timp ce Ramona Sorescu s-a limitat la o somatie.  De altfel Dorina Rusu crede ca nu orice curiozitate a publicului trebuie satisfacuta, un contraargument pentru cei care ar fi de parere ca se da pe post ce se cere.

 “Nimic, in afara de dorinta de audienta, nu justifica prezentarea unor asemenea situatii de doua luni zile. Deja s-a depasit orice limita… In afara de disparitia a acelor elemente de promiscuitate foarte joasa nu s-a schimbat mare lucru”, a spus Dorina Rusu.

Pe de alta parte, cel mai vechi membru CNA, Rasvan Popescu, e de parere ca scopul televiziunilor comerciale nu este sa propuna repere morale in societate si a remarcat eforturile televiziunii de a-si indrepta discursul.

 „In opinia mea nu e treaba posturilor comerciale sa impuna repere morale in societate. De regula TV-urile cauta persoanje in care sa se regaseasca cat mai multi telespectatori, chiar daca noi cei de-aici nu ne regasim deloc. Asa cum arata secventele pe care le-am vazut azi, cred ca s-a lucrat serios asupra emisiunii in asa fel incat, dupa mine nu mai sunt mari probleme cu legea”, a spus acesta, citat de paginademedia.ro.

Reprezentantul Antenei 1, Norina Ionescu, a spus:

 „S-a schimbat abordarea in cazul Vulpita. Nu s-au mai dus in zona de promiscuitate si imoralitate, ci s-au dus in zona de lucruri normale si casnice, lucruri educative, in sensul in care se poate educa si un astfel de om”.

  coral