Polițiștii clujeni au acționat miercuri, timp de două ore, pe DN1C, DN1 E60, DN1F și DN16, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație cauzate de nerespectarea normelor rutiere, dar și a indisciplinei în trafic.

În acest context, în intervalul orar 13.00-15.00 s-a derulat o acțiune reactivă de tip „blitz” pe sectoarele de drum intens circulate, respectiv DN1C, DN1 E60, DN1F și DN16.

Polițiștii au folosit aparatele etilotest, etilometru și drugtest pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice și substanțelor psihoactive. La activitățile de control au participat și reprezentanții Registrului Auto Român Cluj.

În urma acestor activități au fost legitimate aproximativ 117 persoane, controlate 109 autovehicule, fiind aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de peste 13.000 de lei.  

Potrivit polițiștilor, 12 dintre sancțiunile contravenționale au reprezentat depășirea vitezei legale, 8 nefolosirea centurii de siguranță, iar alte 5 defecțiuni tehnice.

De asemenea, au fost aplicate măsuri legale pentru conducerea unui vehicul care emană noxe peste limita legală admisă și pentru anvelope uzate peste limita admisă.

coral