Un asistent medical a violat zeci de paciente internate la secția de chirurgie a Spitalului de Urgență Brăila. Pacientele erau sedate de către bărbat, iar mai apoi violate.

Viorel Micu s-a folosit de funcția sa pentru a viola pacientele internate la chirurgie.

Timp de opt ani acesta a violat zeci de paciente.

Viorel Micu s-a folosit de funcția sa de asistent medical pentru a seda și viola pacientele internate în secția de chirurgie.

Fostul asistent medical a comis zeci de violuri în decursul a opt ani. Violatorul, în vârstă de 63 de ani a fost obligat de Curtea de Apel Galați să plătească 61.147 de lei Spitalului de Urgență din Brăila.

El a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru viol, dintre care a executat doar patru, înainte de a fi eliberat condiționat.

Pe data de 7 iulie 2015, asistentul a fost reclamat pentru viol de către o adolescentă internată la secția de chirurgie. Ulterior anchetatorii aveau să realizeze că au de a-face cu un violator în serie.

Timp de opt ani, datorită calității de asistent medical, Viorel Micu le administra sedative și somnifere pacientelor pentru a le putea viola.

Pe data de 22 februarie 2018, verdictul final a fost pronunțat de Curtea de Apel Galați, fapt care a scandalizat opinia publică.

O tânără în vârstă de 17 ani a fost internată la Spitalul de Urgență Brăila l-a reclamat la poliție pe violator, după ce asistentul medical i-ar fi administrat sedative.

După ceva timp, adolescenta a recunoscut că ar fi intreținut raporturi de tip sexual cu prietenul său, preferând să mintă de teama părinților.

„Se pare că pacienta a fost pe la prietenul ei vineri după-amiază, unde a avut contact sexual, după care a ajuns la UPU, cu dureri inghinale. A fost preluată de dr. Botezatu şi i s-au administrat calmante şi antibiotice, urmând ca a doua zi, după toate investigaţiile, să i se facă şi intervenţia chirurgicală pentru criza de apendicită. A fost internată în primul salon de lângă ATI, împreună cu o altă pacientă, iar seara i s-a făcut perfuzia de către asistentul nostru. Apoi, ea a reclamat că asistentul ar fi violat-o în timp ce i se administra perfuzia", a declarat medicul Mihai Iugulescu

La acel moment, asistentul medical s-a arătat insultat, iar tatăl fetei și-a cerut scuze. După doar două săptămâni, în urma analizelor făcute a reieșit faptul că bărbatul era vinovat. coral