După botezul de pomină la care au participat mai multe persoane din sat la Săvădisla a izbucnit un focar de coronavirus după ce unul dintre muzicanți a fost infectat.

48 de persoane au contactat temutul virus după ce au luat parte la evenimentul privat, la care unul dintre lăutari era infectat cu COVID-19. Printre persoanele depistate se află și ceilalți lăutari care au cântat la botez, potrivit turdanews.ro

Rata de incidență înregistrată este de 8,72 la mia de locuitori, fapt care a determinat autoritățile să carantineze localitatea.

Mai exact de la sfârșit săptămânii trecute la Săvădisla s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție și limitarea la maximum a deplasării persoanelor. Fiind carantină, deplasarea persoanelor în afara localităților sau înspre localitățile menționate se face pe bază de declarație.

Oficializarea slujbelor religioase se va face doar în exteriorul clădirilor, cu prezența a maximum 20 de persoane, plus multe ale măsuri de prevenție a răspândirii COVID-19.

coral