Peste 50 de tone de
carne de pui infestata cu
Salmonella au fost distruse la o ferma de pui. Inspectorii nu precizeaza din ce zona era carnea, nici unde a fost distribuita pana acum.
Inspectorii Agentiei Nationale Sanitar Veterinara au descoperit la o ferma de pui, un efectiv de 37.000 de pasari, contaminat cu Salmonella.
Imediat,
inspectorii sanitari veterinari au dispus sacrificarea intregului efectiv, si carnea rezultata, in cantitate de 53 de tone, a fost distrusa.
In ferma respectiva s-au luat masuri de curatenie si dezinfectie, ulterior urmand a fi recoltate probe pentru verificarea eficientei dezinfectiei.
Infectiile cu Salmonella sunt printre cele mai raspandite
boli de tip
alimentar, contaminand omul prin ingestia de mancare sau apa infectata.
Simptomele cele mai frecvente sunt greata, durerile abdominale, diareea si voma. Aceste simptome incep sa-si faca aparitia de obicei la 12-72 de ore dupa ingerarea alimentului contaminat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)