Elevii Școlii Gimnaziale Viișoara, structura Urca, au vizitat Muzeul Comunei Viișoara cu ocazia Zilei Muzeelor, celebrată pe 18 mai.

„Angajata muzeului și totodată a Primariei Viișoara, bibliotecar Letiția Duca, ne-a primit la o expoziție interactivă, cu obiecte tangibile și ne-a oferit multe informații despre exponatele din muzeu.”, transmit reprezentanții școlii, potrivit Ziarul21.

Pentru ca vizita la muzeu să fie cât mai atractivă, iar elevii să rămână cu o impresie pozitivă, s-a pregătit un atelier de lectură în care un proiect de carte, derulat pe parcursul acestui an școlar, s-a finalizat prin legarea cărții „Povești, povestiri, amintiri”, de Ion Creangă.

Cartea a fost realizată de către elevii clasei a IV-a A, sub îndrumarea cadrului didactic Diana Recea. Acestora le-au fost înmânate diplome de participare la concursul „Scrisori către personajele lui Creangă”, realizat de Muzeul Național al Literaturii Romăne din București.

Pentru a marca și Ziua Națională a Portului Tradițional din România, (8 Mai 2022), s-a derulat o activitatea de prezentare de către elevi a pieselor componente ale portului național românesc.

„Scopul vizitei și a acestor activități realizate în cadrul muzeului este de a promova cultura tradițională și de a antrena elevii în activități culturale. Pentru ca cei mici să devină consumatori de cultură, ei trebuie obișnuiți de timpuriu cu actul cultural și cu instituțiile care oferă astfel de servicii.”, mai spun reprezentanții școlii.

coral