Imaginile în care o femeie a fost batută crunt, langă Dej, au șocat opinia publică, existând publicații care susțin că agresorul ar fi nimeni altcineva decât cunoscutul luptător de MMA, campion la kempo, Szentgyorgyi Petru Ionuţ .

Cu toate acestea, din clipul dat publicității, nu se poate observa, cu exactitate, identitatea agresorului, imaginile fiind blurate, persoane apropiate sportivului din Jucu susținând că nici vorbă ca acesta să fie cel care lovește cu bestialitate femeia din imagini.

Amenințări la adresa familiei după apariția imaginilor

Un clip în care o tânără este bătută la marginea padurii Bungă, de lângă Dej, a revoltat comunitatea online și nu numai, care a cerut explicații și stabilirea vinovatului. La scurt timp după apariția clipului, jurnaliștii de la observator.tv au trecut la concluzii și anunțau, cu titlul de senzațional, că agresorul ar fi luptătorul clujean Szentgyorgyi Petru Ionuţ, care se află în arest preventiv, într-o altă cauză.

Contactată de către publicația Bună Ziua Cluj, prietena sportivului, care a dorit să își păstreze anonimatul, susține că nu este posibil ca acesta din urmă să fie cel care lovea femeia, fiind vorba doar despre o denigrare a imaginii acesuia, în condițiile în care acesta este judecat într-un proces penal aflat în stadiul procesual al apelului, urmând să fie pronunțată o hotărâre definitivă.

Potrivit acesteia, imediat după publicarea clipului video și a articolului care îl dădea pe Szentgyorgyi Petru Ionuţ drept vinovat de agresiune, a început să primească nenumărate mesaje de amenințare de la mai multe persoane, care îi transmiteau faptul că întreaga familie va avea de suferit și că acesta va fi ”tăiat în bucăți”.

 

Acuzat că ar fi bătut femeia fix în ziua în care avea la Cluj proces

Este de la sine înteles faptul că acuzația conform căreia Szentgyorgyi Petru Ionuţ ar fi cel care a lovit cu bestialitate femeia din clipul dat publicității îi dăunează grav imaginea acestuia, cu atât mai mult cu cât această informație vine fix în ziua în care, la Curtea de Apel Cluj, avea loc judecarea fondului apelului declarat de către acesta împotriva sentinței care îi condamna la 8 ani de închisoare într-o cauză penală cu mai mulți inculpați.

La finele lunii noiembrie a anului trecut, Tribunalul Cluj respingea cererea apărătorilor sportivuluia de schimbare a încadrării juridice, din tentativă de omor în lovire și alte violențe, și îl condamna pe Szentgyorgyi Petru Ionuţ la 8 ani de închisoare, cu executare, pentru o bătaie aplicată proprietarului unei turme de oi și unui cioban. De asemenea, judecătorii clujeni au reținut concursul de infracțiuni între fapta mai sus menționată și o condamnare la 1 an pentru constituirea unui grup infracțional organizat, contopind astfel pedepsele ajungându-se la pedeapsa finală de 8 ani și 4 luni de închisoare, cu executare.

Potrivit unor surse judiciare, soluția instanței de fond a fost considerată excesiv de dură, existând cauze în care inculpații au comis tentative de omor cu premeditare mult mai clare și evidente, fiind ulterior condamnați la pedepse cu închisoarea mult mai mici. Considerând faptul că, în nicio clipă, din imagini nu reiese faptul că agresorul este chiar Szentgyorgyi Petru Ionuţ, dacă apelurile declarate în cauza în care acesta este acuzat, alături de alții, vor fi respinse, se poate spune că articolele care îl dau pe acest drept autorul agresiunii din pădurea de lângă Dej și-au atins scopul, chiar fără vreo probă în acest sens. 

Polițiștii, surse pentru ziariști

În încercarea de a-i repara prejudiciul de imagine cauzat de acuzația conform căreia Szentgyorgyi Petru Ionuţ ar fi agresorul din clipul video, prietena acesuia s-a adresat și publicației observatorul.tv, cea care dădea ieri, în exclusivitate, informația, fix în ziua când avuse loc la Cluj pocesul mai sus menționat, însă fără mare succes.

Jurnalișii publicației respective au invitat-o pe tânără să se adreseze organelor de anchetă care le-au furnizat clipul video și informația potrivit căreia Szentgyorgyi Petru Ionuţ ar fi agresorul, și doar apoi să îi contacteze. 

coral