Politistii clujeni sustin ca Daria Maria Puica, fata de 13 ani din Babutiu, data disparuta duminica, nu prezenta urme vizibile de violenta, iar conform primelor investigatii aceasta ar fi lipsit de acasa pe fondul unei relatii tensionate in familie. Va reamintim ca minora fost gasita azi-noapte.

Potrivit unui comunicat al IPJ Cluj, transmis marti, fata a fost gasita in extravilanul localitatii Cristurel, comuna Aschileu, fiind insotita de unchiul sau.

“Marti dimineata in jurul orei 1, in urma investigatiilor efectuate a fost depistata minora in varsta de 13 ani. Aceasta era insotita de barbatul in preajma caruia a fost vazuta ultima data. Sute de politisti, jandarmi si voluntari au actionat in aceasta perioada pentru gasirea minorei in varsta de 13 ani a carei disparitie a fost semnalata la data de 20 octombrie. In urma investigatiilor si a cautarilor de amploare, in noaptea de 21/22 octombrie minora a fost gasita in extravilanul localitatii Cristurel, comuna Aschileu. Aceasta era insotita de barbatul in preajma caruia a fost vazuta ultima data. Minora nu prezenta urme vizibile de violenta, iar conform primelor investigatii aceasta ar fi lipsit de acasa pe fondul unei relatii tensionate in familie”, se arata in comunicatul oficial dat de politie.

In cauza a fost informata Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Cluj, iar minora a fost internata la un centru de primire a copilului in regim de urgenta. “Barbatul in varsta de 27 de ani, ruda a minorei, a fost audiat cu privire la cele intamplate. In cauza se continua cercetarile pentru lamurirea tuturor aspectelor legate de disparitia minorei, sub coordonarea unitatii de parchet”, au precizat politistii.

Potrivit politistilor, disparitia fetei de 13 ani a fost semnalata duminica. Oamenii legii sustin ca fata era intr-o masina cu un alt barbat in localitatea Babutiu, comuna Vultureni, cand s-au intalnit pe strada cu Almas Marian Cosmin, de 27 de ani, unchiul fetei. “Acesta a oprit autoturismul, moment in care fara niciun motiv a deschis portiera autoturismului unde se afla minora si impotriva vointei ei a tras-o afara din autoturism si au plecat intr-o directie necunoscuta”, sustin reprezentantii Politiei.

coral