Bărbatul care a fugit cu BMW de poliție după un filtru pe Nicolae Titulescu, în cartierul Gheorgheni, este un infractor periculos din Apahida. 

Lingurar Marcu, are 29 de ani, iar duminică în jurul orei 16.00, a spart cu BMW un baraj al Poliției, în Gheorgheni, s-a tras după el cu arma, iar apoi a căzut într-un șanț în Sopor. 

Lingurar are în cazier multe infracțiuni de furt, tâlhărie și la regimul rutier.

Incidentul de duminică a fost semnalat prima dată de șoferii care circulau pe strada Bună Ziua. Aceștia au sunat la 112, spunând că un șofer conduce haotic, iar poliția a pornit pe urmele lui. BMW nu a oprit la semnalele poliției și a continuat cursa spre Piața Cipariu, unde a fost oprit. Când i s-au cerut actele, Lingurar Marc a demarat în trombă.

Urmărirea a continuat pe Bulevardul Nicolae Titulescu și apoi spre Sopor. ”Era ca în filme, de pe fiecare stradă apărea câte o mașină de poliție. La final cred că erau vreo zece mașini după BMW, care îl urmăreau. Au tras mai multe focuri de armă, și probabil șoferul s-a speriat și a accelerat și mai tare. A intrat cu mașina în alte două mașini ale poliției, hotărât să nu se lase prins. Când au ajuns în zona Sopor s-a tras din nou, și probabil i-au atins cauciucurile și a ajuns cu mașina într-un șanț de pe marginea drumului”, a declarat un martor.

Lingurar a fost scos din mașina eșuată în șanț, iar la testare a reieșit că avea o alcoolemie de 0,40 grame la mie în aerul expirat și că nu avea permis de conducere. ”Bănuim că venea de la o spargere și a fugit ca să nu fie prins. Vom continua ancheta cu el în stare de reținere”, a relatat un polițist, participant la acțiune.

Lingurar Marcu a mai fost urmărit prin Cluj de Poliție și în 2015. Atunci el venea de la o spargere dată la un apartament din cartierul Mănăștur. Poliția l-a oprit la ieșire din bloc, dar a reușit să fugă cu ceilalți doi complici. ”Au observat mașina poliției și au încercat să fugă de la fata locului știindu-se urmăriți. A urmat o urmărire prin tot Clujul, care s-a derulat din cartierul Mănăștur până în cartierul Mărăști, unde mașina condusă de Marcu Lingurar a lovit un autoturism Skoda, care circula regulamentar. Din păcate pentru șofer, acesta va trebui să își repare singur mașina deoarece autoturismul condus de Lingurar Marcu Lucian nu era asigurat. După ce au oprit mașina, cei trei au fugit care încotro”, spune un oficial al Poliției Cluj.

Conform primelor informații, la data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 15, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați despre faptul ca, pe raza Cartierului Buna Ziua, din Cluj-Napoca, un participant la trafic conduce haotic.

Au fost anunțate toate echipajele de pe raza Municipiului Cluj-Napoca, respectivul conducator auto fiind ulterior oprit de către polițiști.

Conducatorul auto este un tanar, in varsta de 29 de ani, din comuna Apahida, județul Cluj.

Cel în cauză nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor, avariind două autospeciale ale Poliției dispuse în vederea unui blocaj în trafic al respectivului autoturism și alte două autovehicule civile.

S-a făcut uz de armă de către un polițist aflat în misiune în plan vertical și asupra autovehiculului urmărit, iar pe strada Soporului, autovehiculul condus de tânărul de 29 de ani a derapat, ieșind de pe partea carosabila.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de peste 0.40 mg/l alcool în aerul pur expirat. În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul ca acesta nu deține permis de conducere.

La momentul opririi, bărbatul se afla singur în mașina. În urma incidentului nu s-au înregistrat victime omenești. coral