„Viaţa bate filmul”, astfel poate fi catalogat gestul unui clujean, trecut de 55 de ani, portar la un cămin studenţesc din Cluj-Napoca! Miercuri, 25 noiembrie, acesta s-a prezentat, deprimat, la I.M.L.Cluj cerând imperios legiştilor să-i elibereze un certificat medico-legal, prin care să se menţioneze, negru pe alb, faptul că e impotent.

Totul, deoarece nu-şi poate face datoria acasă, iar mai tânăra sa soţie nu-l înţelege! Ba, mai mult, îl acuză că n-o mai iubeşte şi că, de fapt, n-ar fi vorba de impotenţă, ci ar fi sleit de partidele de sex făcute în compania junelor de la căminele studenţeşti!

Spăşit, bărbatul – grizonat şi masiv ca statură – bate timid la uşa cabinetului de consultaţii al I.M.L.Cluj. Vorbeşte ceva cu o asistentă şi apoi urcă scările la cabinetul medicilor, ca să discute cu aceştia. Mult mai târziu, spre sfârşitul zilei de lucru, subsemnatul, aflat pe banca din curtea I.M.L., surprinde frânturi de discuţie şi râsete – repede reprimate – din partea doamnelor.

Îmi ciulesc urechile şi realizez imediat că în faţa mea se relatează o poveste de-a dreptul tragi-comică – şi tocmai a bărbatului pe care-l văzusem la cabinet, cu câteva ore mai înainte. Cică respectivul, depăşit binişor de 55 de ani, ar fi căsătorit cu o femeie aflată sub „borna” 50  şi a cerut să i se facă un consult medical, care să-i ateste impotenţa, asta, deoarece situaţia sa familială a devenit de-a dreptul disperată.

Curios, contactez o sursă credibilă – pe care, din motive lesne de înţeles, n-o voi dezvălui – iar aceasta-mi povesteşte o istorie ce m-a lăsat, pur şi simplu, cu gura căscată: „Azi a venit la noi un bărbat din Cluj, constrâns de împrejurări familiale, fiindcă soţia sa, mai tânără cu vreo zece ani decât el îl acuză că, în mod voit, nu vrea să facă sex cu ea, privând-o de un drept legal, personal şi, probabil, constituţional. El, de fapt afirmă că are toate bunele intenţii , însă n-are posibilitatea fizică de a acţiona, întrucât în momentul culminant, „vârful” său rămâne orientat în jos.

A venit să fie consultat şi a pretins un certificat medico-legal, care să ateste că afirmaţia sa este adevărată, prin care să-i demonstreze soţiei, repetitiv, că funcţia lui erectilă este afectată şi, totodată, nu poate avea legături nici cu „mândrele” din jur. Acuzaţia cu „mândrele” se datorează faptului că el, lucrând ca paznic la un cămin studenţesc, are tangenţă cu o mulţime de femei tinere şi probabil dornice de aventuri”.

Iar la final, conform aceleiaşi surse, bărbatul a plecat de la I.M.L.Cluj, edificat de faptul că, din păcate, nu i se poate elibera un certificat medical în acest sens, însă are posibilitatea efectuării unei expertize medico-legale, în cadrul căreia – prin investigaţii complexe – să se tragă o concluzie ştiinţifică şi să se ateste starea fiziologică a organului incriminat.

 Sorin Grecu

coral