Ramona Vasilica Teșu a fost surprinsă în flagrant vineri, în timp ce ”încasa” 10.000 de euro de la doi afaceriști pentru a interveni la Antifraudă în favoarea acestora. Complicele ei, Radu Sechel a scăpat doar cu o reținere pentru 24 de ore. Femeia este o apropiată a conferențiarului Felix Arion, de la USAMV Cluj, scrie ziardecluj.ro.

sursele Ziar de Cluj susțin că femeia se învârtea în cercuri înalte din Baroul Cluj și că a pretins și în trecut sume de bani ca ”relațiile” ei să rezolve dosare. Cert este că de aceeastă dată, lucrurile s-au mișcat rapid: denunț, informații și piesa de rezistență – flagrantul. 

Polițiștii din cadrul Serviciului Economic Cluj au organizat un flagrant, în urma căruia Ramona Teșu a fost arestată la domiciliu pentru tentativă la înşelăciune. Femeia în vârstă de 41 de ani, doctor în contabilitate, a construit un scenariu împreuna cu complicele ei, cântărețul Radu Sechel, cu care i-au abordat e R. Săbăduș și Ș. Pîrvu, parteneri de afaceri în mai multe societăți comerciale din Cluj-Napoca. Cei doi infractori le-au spus acestora că firmele pe care le administrează sunt în atenția celor de la Antifraudă și că ar urma în curând un control în urma cărora vor fi trași la răspundere penal pentru evidențele contabile. În schimbul sumei de 10.000 de euro, Ramona Teșu și Radu Sechel urmau să le ”rezolve” problema cu cei de la Antifraudă. 

„La data de 27 noiembrie a.c., în urma activităţilor de cercetare efectuate, polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au depistat în flagrant o femeie de 41 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce primea suma de 10.000 de euro de la un bărbat. Din cercetări, a rezultat faptul că aceasta, cu sprijinul unui bărbat de 36 de ani, din municipiul Sighișoara, județul Mureș, ar fi creat un scenariu fictiv, prezentând persoanelor vătămate faptul că urmează ca societăţile administrate să fie controlate de către inspectori antifraudă, iar situaţia lor contabilă şi fiscală poate conduce la răspunderii penale. În acest context, le-ar fi fost pretinsă suma de 10.000 euro pentru a interveni și soluționa respectivele aspecte. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la înşelăciune şi complicitate la tentativă la înșelăciune, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal”, confirmă cei de la IPJ Cluj. 

 Sursele Ziar de Cluj susțin că în anumite cercuri, Ramona era poreclită „Pantera” prin modul alunoecos cu care își construia relațiile cu cei de sex masculin. 

Prin 2019, Ramona Teșu se lăuda cu ascensiunea profesională: „De astăzi și arbitru la Tribunalul Permanent Instituționalizat”.

Femeia a ajuns în arest la domiciliu.

coral