Medicii au confirmat, joi – 19 martie 2020, 17 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, numarul total al celor infectati ajungand la 277 .

UPDATE: Alte 17 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus – 4 la Suceava, 3 la Bucuresti, 2 la Cluj, 2 la Bistrita Nasaud, 2 la Covasna si cate unul la Iasi, Dolj, Ilfov si Constanta – au fost confirmate joi, numarul total al imbolnavirilor ajungand la 277 .

”Pana astazi, 19 martie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate si externate (16 la Timisoara, 8 la Bucuresti si unul la Iasi). De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 17 noi cazuri de imbolnavire, astfel: 4 la Suceava, 3 la Bucuresti, 2 la Cluj, 2 la Bistrita Nasaud, 2 la Covasna si cate unul la Iasi, Dolj, Ilfov si Constanta. Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre 19 ani si 67 de ani”, anunta Grupul de Comunicare Strategica.

Starea generala de sanatate a pacientilor este buna. La ATI, in acest moment sunt internati 6 pacienti, din care unul in stare grava la Craiova, un pacient cu boli pre-existente.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 3.822 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 33.709 persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 4.973 de teste. Dintre acestea, 4.696 au fost cu rezultat negativ, adica persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 1.482 de apeluri la numarul unic de urgenta 112 si 5.427 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor.

 Premierul Ludovic Orban a anuntat joi ca Guvernul a decis ca va suporta costurile pentru plata angajatilor trimisi in somaj tehnic, ”Vom plati 75% din salariul brut, cat este idemnizatia lunara de somaj tehnic, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu”, a precizat premierul. El a mai afirmat ca a fost adoptata o HG prin care a suplimentat bugetul Ministerul Sanatatii cu 42 de milioane de lei si ca a fost majorat plafonul de garantare a creditelor pentru IMM. De asemenea, seful Executivului a anuntat majorarea pedepselor pentru infractiuni comise in contextul epidemiei de coronavirus.

coral