Dorin Nemeş este cetăţean american din 1998, unde a făcut avere după plecarea sa din ţară. În comunism, era şeful hotelului din Sânnicolau-Mare, locul de unde Nadia Comăneci a evadat, în noiembrie 1989, şi a plătit cu pierderea locului de muncă pentru că n-a raportat pregătirile acesteia de fugă, limpezi ca lumina zilei.

Între timp, a dus o viaţă agitată în SUA şi soarta a făcut ca duminică, 21 februarie, aflat în ţară pentru a-şi recupera nişte bunuri de la fosta soţie a fost lovit cu o rangă în cap, la Dej, de noul soţ al acesteia!

Iubire de vis cu asistenta medicală din România!

Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, cu o alură de actor de film, ocupă un loc la masa din sala de aşteptare a I.M.L.Cluj şi-şi completează formularul necesar consultului. Extrem de inteligent şi volubil, acesta înţelege din prima clipă ce-mi doresc şi mă lasă mască spunându-mi că are o poveste de viaţă, „de milioane” şi că mi-o va relata, inclusiv împrejurările – extrem de violente – care l-au determinat să apeleze la serviciile legiştilor clujeni. Îşi începe acesta, ex-abrupto, destăinuirea:

“Eu sunt născut la Timişoara, iar în 1989, când a fugit Nadia din ţară a fugit de la mine, de la hotelul “Victoria”, din Sânnicolau Mare, unde eram şeful unității. Din cauza ei m-au dat afară, la ordinul lui Nea Nicu – pe mine şi pe comandantul securităţii din oraş – deşi toată lumea ştia că Nadia e pregătită să fugă din ţară, iar prin boscheţii din exteriorul hotelului erau cel puţin 20 de securişti. Dar eu am picat, pentru că așa a fost scenariul. Am mai rămas în România până în 1998, după care am emigrat în Statele Unite ale Americii, împreună cu familia. Acolo mi-am deschis o afacere, la Miami, în domeniul marmurei şi granitului, de pe urma căreia m-am realizat.” Arată apoi că în 2019 i s-a îmbolnăvit mama, aflată în ţară, ajunsă la vârsta de 82 de ani iar el, cuprins de mustrări de conştiinţă că nu avut destulă grijă de ea până atunci, a început să facă naveta, din patru în patru luni, între S.U.A. şi Sânnicolau Mare.

Explică acesta mai departe: “Am fost nevoit s-o internez în spital, în Sânnicolau Mare şi acolo am cunoscut o asistentă medicală – iar destinul a făcut să mă îndrăgostesc de ea şi să divorţez de soţie, după 32 de ani de căsnicie. Mare prostie am făcut! Aşa că mi-am vândut business-ul, barca, maşinile şi ea, la rândul ei şi-a lăsat familia, hotărâtă să se mute cu mine în America. Avea doi copii, iar eu, unul…”  

Mărturiseşte că iubita l-a convins să-și aducă şi ea copiii în State, aşa că a trecut casa părintească pe numele ei şi, de asemenea, o maşină. Totul, pentru ca femeia să prezinte garanţie în momentul când a fost nevoită să dovedească în instanţă că nu este mânată de interese economice pentru a trăi în “ţara tuturor posibilităților”.

Dar, între timp dl. Dorin află că mişcarea pe care soţia o făcuse cu el era una artificială, creată doar pentru a acoperi relaţia, încă nestinsă, cu “fostul” – pe care femeia îl întâlnea şi cu care își petrecea timpul când sosea în ţară, chipurile, să-şi vadă copiii. Iar în februarie 2020, când copiii ei se aflau deja în State, aceştia l-au rugat pe dl. Dorin să-i lase să vină în ţară, însoţiţi de mamă, ca să-şi sărbătoarească de ziua lui tatăl.

“Au venit atunci în țară şi soția mea s-a distrat cu el, fără să-i mai pese de consecințe, iar eu, desigur, având antene în ţară, am aflat tot! Între timp am venit şi eu în România, am rămas pentru o vreme aici şi am reuşit să adun trei dosare penale împotriva fostului ei soț, toate înregistate la Curtea de Apel Sânnicolau Mare.

Inclusiv o bătaie am încasat de la acesta. Iar în aprilie, după acel februarie de pomină, m-am despărţit de ea. Totuşi, la scurt timp, a revenit la mine, folosind un tertip: m-a îmbunat, apoi m-a rugat să-mi retrag plângerile penale împotriva fostului ei bărbat. Atunci, împăcați, înainte de a pleca înapoi în S.U.A. i-am mai lăsat 12.000 de lei, ca să renoveze casa pe care i-o trecusem în proprietate.

M-am convins repede, însă, că-mi trăsese iar ţeapă (deja îmi cheltuise peste 80.000 de dolari) fiindcă am fost informat de către prieteni că și-a reînceput relația cu fostul soţ – dar se întâlnea și cu alţi bărbaţi…Iar într-un final am aflat că s-a recăsătorit la Bistriţa cu unul dintre ei,  păstrând în continuare relațile cu fostul soț! ”

Lovit în cap, poliția din Dej l-a trimis la IML Timișoara!

Bărbatul mă priveşte pentru câteva clipe, după care îşi continuă tulburătoarea relatare:

“Aşa că m-am hotărât să merg la ea, la Bistrița, măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, şi să o determin să-mi înapoieze o parte din bunuri, fiindcă m-a lăsat fără nimic… Însă, pe când mă aflam la Dej, într-o mașină împrumutată de la un prieten, dau să iau curba ca s-o iau spre Bistriţa, după ce trecusem podul peste Someş, și îmi văd maşina trecând pe lângă mine.

În ea se aflau fosta soţie şi actualul ei bărbat, aşa că m-am luat după ei, somând-o, telefonic, să oprească şi să-mi înapoieze urgent măcar certificatul de naştere, cel de căsătorie, plus acţiunile de la diverse societăţi pe care le dețineam, “palmate” de ea cu prilejul divorțului.

Şi, aflat deja afară din maşină, în timp ce vorbeam cu ea, mi-a apărut în față actualul ei soţ, înarmat cu o bară metalică. Acesta, fără să spună ceva, m-a pocnit cu ea în ceafă, punându-mă la pământ, după care și-a luat tălpășița.” Disperat, bărbatul a anunțat poliția, care a reușit să-l convingă pe agresor să se întoarcă la fața locului.

Povestește dl. Dorin, mai departe: “S-au întors și poliția i-a amendat – nu prea știu pentru ce – însă eu făcusem deja plângere împotriva individului.

Apoi, polițiștii dejeni mi-au făcut o chestie urâtă de tot: profitând de faptul că nu știu cum merg lucrurile în România, auzind că-s de origine din Timiș mi-au spus să mă prezint la I.M.L.Timișoara! Eu, de bună credință, m-am prezentat ieri acolo, iar medicii de la Timișoara s-au crucit de incompetența polițiștilor clujeni și mi-au spus să vin la I.M.L.Cluj, având în vedere că incidentul a avut loc pe raza acestui județ! Și acum, iată-mă aici!”

Bărbatul este poftit în cabinetul de consultații, de unde se întoarce după câteva minute cu un certificat medico-legal. Apoi, înainte să ne luăm rămas bun, acesta concluzionează:

“Singurul țel al meu, din următoarea perioadă de timp, va fi să deschid dosar penal pentru înșelăciune pe numele ei, ca să-mi înapoieze măcar o parte din bunuri și mașina, că bani știu sigur că nu mai are. Nu am gânduri de răzbunare, doresc doar să-mi obțin drepturile și apoi să reîncep viața de la zero, tot în America, unde am început-o în urmă cu 23 de ani! Și s-o uit, ca pe cel mai cumplit coșmar al vieții mele!” După  aceste cuvinte, bărbatul își ia rămas bun și părăsește, gândit, instituția medicală clujeană.

   

  coral