În cursul zilei de joi, 20 mai 2021, o echipă a Consiliului Judeţean Cluj a intervenit în urma unei situaţii de urgenţă cauzate de căderile masive de precipitaţii înregistrate în zilele de 19 și 20 mai pe raza județului, cu efecte semnificative în special în zona de munte.

Astfel, un sector de drum în lungime de aproximativ 20 de metri situat pe drumul judeţean 107P Gilău – Mărişel, în zona kilometrului 18+200, a fost afectat de o alunecare de teren și de căderea arborilor aflaţi în vecinătatea carosabilului, precum și de alunecări de piatră de pe versantul opus, fiind îngreunată, astfel, circulaţia rutieră.

            Urmare a acestui fapt, în cursul serii și nopții de joi, o echipă de intervenţie din cadrul Consiliului Județean a acţionat în regim de urgenţă în vederea degajării căii de rulare în zona afectată și semnalizării acesteia. Acţiunea a fost finalizată în aproximativ trei ore.

            De asemenea, în cursul dimineții zilei de vineri, 21 mai a.c., o altă echipă a Consiliului Județean s-a deplasat în vederea finalizării lucrărilor de semnalizare, respectiv de montare a  indicatoarelor rutiere adecvate situației din teren, amplasarea de balize și benzi de semnalizare. În aceste condiții, circulația rutieră se desfășoară cu restricții, pe o singură bandă.

            Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „A fost o intervenție promptă prin intermediul căreia am urmărit să restabilim circulația rutieră, în condiții de deplină siguranță. Totodată, vom întreprinde demersurile necesare pentru refacerea porțiunii afectate a drumului județean”.

Concomitent cu intervențiile, a fost anunțat Comitetul pentru Situații de Urgență în vederea deplasării în teren, la fața locului, pentru constatarea calamității și dispunerea măsurilor care se impun pentru remedierea cât mai rapidă a situației.

coral