Mulți oameni păstrează diverse obiecte de valoare în casă: bijuterii, valori imobiliare, documente și altele. Depozitarea acestor obiecte de valoare în seifuri mărește semnificativ factorul de siguranță; de asemenea unsistem de alarmă instalat corespunzător în casă este întotdeauna binevenit.

Selectarea corectă a seifului este esențială în ziua de azi, întrucât există foarte multe tipuri și modele. Acestea sunt cele mai căutate 10 tipuri de seifuri în 2021:

1. Seifuri suport media

Aceste seifuri nu sunt mari, dar vă pot proteja de furt diferite lucruri: laptopul, tableta, echipamentele electronice, CD-urile, DVD-urile, banii, documentele (pașapoarte, certificate de naștere și altele).

2. Seifuri de documente

Protejați-vă documentele (cum ar fi certificatul de naștere, certificatul de căsătorie, diplomele de studii sau pașaportul) cu un seif pentru documente. În general, documentele importante ar trebui ținute în siguranță într-un seif, deoarece fără o protecție adecvată, ele ar putea fi în pericol real de a fi distruse ori furate.

Nu așteptați să se întâmple ceva rău pentru a folosi un seif. Ar trebui să alegeți acele modele de seifuri de care aveți nevoie, pentru a vă proteja din timp cele mai importante posesii.

3. Seifuri pentru chei

Dacă vreți săpăstrați o cheie de rezervă în afara casei, cum ar fi la birou, ați avea nevoie de un seif mic pentru chei. Aceste seifuri sunt foarte populare în ziua de azi, ele fiind și o modalitate excelentă de a stoca și organiza cheile într-un sistem sigur, profesional. Există și dulapuri de stocare a unui număr foarte mare de chei, de înaltă securitate, care sunt folosite de firme în special, pentru showroom-uri, depozite, pensiuni sau hoteluri.

4. Seifuri incorporate

Dacă vă doriți un seif incorporat, ar trebui să vă gândiți care este cel mai potrivit pentru dvs. având în vedere cele două variante: seif de perete și seif de podea. Indiferent de alegere, astfel de seifuri sunt o alegere ideală pentru a fi utilizate în casă sau în scop de afaceri, deoarece ele rămân ascunse de ochii oamenilor curioși. Alte avantaje ale seifurilor incorporate sunt:

·         Nu ocupă mult spațiu în cameră

·         Cele de perete pot fi instalate la înălțimea dorită de proprietar

·         Pot fi utilizate și în cabane, case de vacanță, birouri,pensiuni, depozite.

5. Seifuri rezistente la foc

Aceste seifuri ignifuge sunt cele mai apreciate produse de pe piață, ele se folosesc în special pentru protecția documentelor foarte importante. Când le alegeți, ați puteaține seama de posibilitățile și riscurile de incendiu, având în vedere că există mai multe variante de seifuri,diferite ca și mărime, greutate, compoziție internă a materialul din care sunt realizate, nivel de securitate sau rezistență la atacuri extreme.

Există și dulapuri ignifuge care sunt mai mari decât seifurile anti-incendiu. Acestea sunt pentru protejarea documentelor mai mari (facturi, contracte), sunt rezistente la efracție și echipate cu încuietori electronice sau cu cheie.

6. Seifuri de mobilă

Dacă aveți nevoie de un seif pentru mobilier pentru a stoca obiectele de valoare, vă sugerăm să alegeți unul cu o securitate mai mare, chiar dacă este mai scump.

În general seifurile de mobilă sunt achiziționate pentru casă, mai puțin pentru birou. Unii părinți cumpără un seif de acest fel pentru copilul lor, pentru ca el să-și păstrezeîn siguranță așa zisele comori.

7. Seifuri pentru arme

Dacă vreți să vă păstrați armele de foc și muniția în siguranță, puteți face asta cu ajutorul seifurilot sau dulapurilor pentru arme. Acestea sunt special create pentru acest lucru, au interiorul realizat dintr-un material special și pot avea o gamă variată de dimensiuni.

8. Seifuri hotel

Foarte mulți oameni sunt încântați atunci când merg în vacanță, dacă în camera de hotel au și un seif în care să-și păstreze în siguranță obiectele importante: documente, bani, bijuterii.

Hotelurile sunt deseori despăgubesc cliențiinumai pentru furturile din seifurile din recepție, nu și pentru furturile din seifurile din cameră.

9. Seifuri certificate

Acestea sunt seifuri de înaltă securitate, recomandate pentru protejarea documentelor extrem de importante, a banilor și bijuteriilor, dar și a altor lucruri de valoare mare. Un avantaj mare al acestor seifuri este că sunt ignifuge și au un sistem de alarmă antifurt. 

10. Seifuri pentru fișiere sau dosare

Dacă aveți documente importante, le puteți păstra în siguranță în seifuri pentru fișiere. Acestea sunt foarte robuste, din oțel și pot fi utilizate mai ales pentru dosare, hârtii, extrase bancare, facturi, diplome, înregistrări contabile și multe altele. coral