CFR Cluj va întâlni formația Sepsi Sfantu Gheorghe, sâmbătă de la ora 21:00, în etapa a 2-a din  Liga 1.

Cele două echipe au avut un start diametral opus în prima etapă a noului sezon. CFR Cluj a învins Academica Clinceni,  scor 2-1, după un meci destul de echilibrat, dar a plecat cu cele trei puncte din Ilfov datorită golurilor marcate de Valentin Costache și Claudiu Petrila.

În schimb, Sepsi a fost învinsă de Universitatea Craiova cu 1-0. Covăsnenii au făcut un meci bun, dar au fost învinși după un gol marcat pe final de meci de Elvir Koljici.

Sepsi a mai disputat patru partide pe stadionul din Gruia și de fiecare dată a fost învinsă. De altfel, în aceste patru meciuri, Sepsi a marcat doar un singur gol. Ultimul meci a avut loc pe 4 decembrie 2019 și a fost câștigat de CFR Cluj cu 1-0.

Sepsi nu s-a descurcat mai bine nici în confruntările de acasă, având patru înfrângeri și o singură remiză în duelurile de la Sfantu Gheorghe cu CFR Cluj.

În aceste condiții, nu-i deloc surprinzător că, după ce am verificat cotele disponibile pe sport.netbet.ro, am observat că CFR Cluj pornește cu prima șansă să câștige partida, având cota 1.64. Egalul are cota 3.55, iar victoria lui Sepsi are 6.15. Aceste cote sunt disponibile la NetBet, unde, pe lângă cele mai tari evenimente sportive, veți găsi și peste 2.000 de jocuri dacă veți intra pe casino.netbet.ro, dar și cele mai tari loterii internaționale și jocuri de poker.

Ce mutări s-au făcut la Sepsi în această vară

Sepsi l-a confirmat în funcție pe antrenorul Leo Grozavu,  însă a operat numeroase modificări la nivelul lotului. Printre jucătorii plecați se află Velev, Hamed, Barisici, Greab, Salli, Konogo, Adebanjo, Celea și Diaz.

În schimb, în ce privește achizițiile, Sepsi a făcut câteva mutari interesante. Foștii jucători de la CFR Cluj, Brian Nouvier și Jesus Fernandez au semnat cu Sepsi, alături de Vlad Mitrea, Bogdan Mitrea, Aganovici, Deligiannidis, Purece și Fofana, ultimul fiind un jucător care pentru mult timp s-a aflat pe lista de achiziții a lui FCSB.

Sepsi propune așadar același joc organizat, cu un pressing avansat și viteză în benzile terenului.

Ce schimbări s-au făcut la CFR Cluj

Cel mai important pentru CFR Cluj este faptul că l-a păstrat pe antrenorul Dan  Petrescu. Acesta mai are doi ani de contract și, înaintea meciului cu Dinamo Zagreb, a anunțat că își dorește să ducă înțelegerea la bun sfârșit.

La capitolul veniri, CFR Cluj îi are pe Gabriel  Debeljuh de la Hermannstadt, Jakub Vojtus de la Academica Clinceni, în timp ce portarul Cristian Bălgrădean poate fi folosit în sfârșit după transferul de la FCSB.

În schimb, CFR Cluj a pierdut câteva piese importante. În mod deosebit este vorba despre portarul Gyedrius Arlauskis, plecat la Al Shabab. De asemenea, George Țucudean și Lacina Traore au plecat și ei de la CFR Cluj, iar împrumutul lui Cristi Manea a expirat. În plus, Billel Omrani este accidentat și va absenta în continuare de pe teren, în timp ce Damjan Djokovici și Alexandru Păun au revenit la antrenamente de curând și nu sunt încă puși la punct cu pregătirea fizică la parametri maximi.

Chiar și așa, CFR Cluj mizează pe un lot experimentat și pe flerul lui Dan Petrescu, antrenor capabil să motiveze echipa atât la meciurile din Liga 1, dar și la cele din Liga Campionilor. Antrenorul campioanei a cerut noi jucători, astfel că este de așteptat ca la CFR Cluj să mai ajungă în perioada următoare un fundaș dreapta, un mijlocaș central și unul lateral. CFR are și în acest an obiectiv  câștigarea titlului, pentru al patrulea an la rând, dar și o calificare in primăvara europeană pentru al doilea an la rând. coral