Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a participat la evenimentul dedicat Zilei Limbii Române, organizat la Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca din Parcul Central „Simion Bărnuțiu".

Edilul transmite că "Limba română este pilonul cheie care contribuie, zilnic, la consolidarea și dezvoltarea identității naționale. În contextul globalizării, limba română se află într-o permanentă transformare. Este datoria noastră să o vorbim, să o scriem și să o transmitem mai departe corect."

La eveniment au ținut prelegeri despre istoria, semnificația, evoluția și particularitățile limbii române scriitorul Horia Bădescu, Cetățean de Onoare al Municipiului Cluj-Napoca, prof. dr. Ovidiu Pecican, prof. dr. Ilie Rad și scriitoarea Gabriela Lungu. Actorul Ruslan Bârlea, de la Teatrul Național Cluj-Napoca, a susținut un recital de poezie, alături de programul artistic oferit de balerina Polina Stănescu, de la Opera Națională Română Cluj-Napoca.

Ziua Limbii Române este sărbătorită în fiecare an în data de 31 august.

Evenimentul a fost organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor, Filiala Cluj.

coral