Apar mărturii îngrozitoare ale medicilor din spitalele COVID din România. Situația de pe unele secţii ATI este extrem de gravă, cu paturi pe hol şi personal medical este extenuat. Majoritatea oamenilor cu COVID au depresii severe şi e nevoie de psihiatru. 

Dr. Letiția Coriu, șeful secției de terapie Intensivă de la Spitalul Colțea a spus povestea a două femei – mamă și fiică – decedate din cauza COVID-19. Prima a murit fiica, iar pe patul de Terapie Intensivă a ajuns, apoi, mama, asistentă. Amândouă au decedat, iar soțul asistentei nu și-a putut înmormânta fiica și soția, pentru că și el avea COVID-19.

„Sunt familii întregi care mor. Am avut angajata spitalului, care avea doar obezitate, care nu s-a vaccinat și care lucra la unul dintre compartimentele spitalului. Întâi s-a îmbolnăvit fata, de 37 de ani, am tras de ea cu tot ce s-a putut, dar a murit. Apoi a intrat pe același pat mama. Ventilate mecanic amândouă multe zile… A murit și mama. Tot în perioadă de contagiozitate, tatăl practic nu a putut să le înmormânteze pe niciuna din ele, conform regulilor”, spune dr. Coriu.

Aceasta spune că mulți dintre cei care ajung la spital în această perioadă sunt pacienți tineri, majoritatea șoferi de 37 – 40 de ani, care nu poartă mască, nu ascultă sfatul medicilor și, de cele mai multe ori, nu au contact nici cu medicul de familie, pentru că sunt persoane care lucrează în ture și sunt extrem de ocupate.

„Sunt persoane tinere care ne-au murit. Foarte puțini oameni tineri au supraviețuit în acest val. Și au supraviețuit cei care au avut voință puternică. Majoritatea oamenilor cu COVID au depresii severe. Am fost nevoiți să chemăm psihiatrul de foarte multe ori și deja avem obiceiul de a le da antidepresive de la început, pentru că altfel nu luptă, nu comunică cu kinetoterapeutul (…), nu au voință să treacă în ziua următoare, să stea pe burtă cu mască.

Antivacciniștii majoritari care au venit la noi în secție, neavând încredere în noi, nu acceptă masca, vor să plece acasă”, a declarat dr. Letiția Coriu, citată de stiripesurse.ro. 

coral