Vineri, 16 august 2019, de la ora 18.00, la Centrul de Cultură Urbană Casino, va avea loc cea de-a 5-a ediție a Galei Premiilor "Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în Știință și Inginerie". 

Premiile “Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în Știință și Inginerie” sunt oferite de Primăria municipiului Cluj-Napoca ca o recunoaștere a tinerilor cercetători din domeniul științei și ingineriei care, prin munca lor, au demonstrat excelența și au adus contribuții extraordinare societății prin activitatea desfășurată.

Câștigătorii acestei ediții a concursului vor primi premii în bani astfel:

  • pentru locul I 3000 $,
  • locul II 2000 $ și
  • pentru locul III 1000 $ .

De asemenea, vor primi diplome de merit, care le vor fi înmânate în cadrul unei festivității organizate de către Primăria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu Prof. Rada Mihalcea. Premiile pentru căştigătorii acestui concurs sunt asigurate de următorii sponsori: iQuest, Emerson și Coral Impex.

În cadrul acestei festivităţi de premiere va fi prezent și domnul prof. univ. dr. Radu Munteanu, fost rector al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, personalitate importantă din domeniul cercetării.

60 de persoane s-au înscris anul acesta competiția pentru câștigarea acestor premii, dublu față de numărul candidaților înscriși anul trecut. Condițiile esențiale pentru calificare au fost ca cei înscriși  să lucreze în cercetare într-un domeniu de știință sau inginerie, la universități, institute de cercetare sau companii din întreaga țara și să nu depășească vârsta de 35 de ani (împliniți până la data de 31 decembrie 2019, inclusiv).

Documentele necesare pentru nominalizări și autonominalizări au fost următoarele:

  1. Scrisoare de nominalizare care să sublinieze meritele candidatului și să demonstreze motivul pentru care candidatul este potrivit pentru premiul “Tineri Cercetatori în Știință și Inginerie”;
  2. Curriculum Vitae al candidatului;
  3. Trei scrisori de recomandare;
  4. O copie după cartea de identitate a candidatului.

Materialele au fost transmise până la data de 31 mai 2019, iar nominalizările au fost evaluate de o comisie formată din cercetători din domeniul științei și ingineriei, condusă de Prof. Rada Mihalcea (University of Michigan).

Acest concurs a fost lansat de Primăria Cluj-Napoca în anul 2015, în parteneriat cu Prof. Rada Mihalcea, Cetăţean de onoare al municipiului Cluj-Napoca.   

coral