Peste 120 de polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj sunt suspecți într-un dosar de înșelăciune, fals și uz de fals. Sesizarea vine din partea ANAF, după ce oamenii legii ar fi întocmit rapoarte false și ar fi decontat vacanțe pe la diferite unități de cazare, fără să înnopteze, de fapt, acolo, informează, vineri dimineață, Antena3, citat de dcnews.ro 

Conform legii, polițiștii primesc vouchere de vacanță în cuantum de până la 1.450 de lei. Pentru aceasta, polițistul își alege o unitate de cazare, transmite ulterior IPJ-ului factura emisă, alături de un raport.

Procurorii au descoperit că o mare parte din aceste rapoarte vin prin intermediul a două agenții de turism, iar firmele care eliberau facturi nu erau acreditate în domeniu. Și firmele ar fi luat procente sau sume fixe în vederea eliberării facturilor. 

Nu ar fi vorba doar despre polițiști, ci și despre pompieri și jandarmi, în total circa 1.000 de persoane, transmite Antena3.

Tot la Cluj: Poliţişti cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie de către DGA

La data de 15.10.2021, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi în baza ordonanţelor de delegare, au desfăşurat activităţi procedurale într-un dosar penal care vizează activităţile infracţionale (luare de mită, abuz în serviciu în scopul obţinerii unui folos necuvenit şi fals intelectual) săvârşite de doi agenţi de poliţie din cadrul unei secţii rurale de poliţie din subordinea I.P.J. Cluj.

Astfel, a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la sediul secţiei de poliţie de care aparţin cei doi agenţi de poliţie, ulterior aceştia fiind conduşi, în temeiul mandatelor de aducere, în faţa procurorului de caz, în vederea audierii lor ca suspecţi.

La aceeaşi dată, procurorul de caz a pus în mişcare acţiunea penală privind comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu în scopul obţinerii unui folos necuvenit şi fals intelectual, dispunând faţă de cei doi agenţi de poliţie măsura reţinerii pentru 24 de ore.

coral