Sociologul Sebastian Lazaroiu, fost consilier al presedintelui Traian Basescu, a explicat intr-o emisiune la Digi24 ca actualul primar al Clujului, Emil Boc, are sanse mari sa castige urmatoarele alegeri prezidentiale din 2024.

"(PSD) nu are un candidat (la prezidentiale – n.n.), de aia unii trag cu ochiul spre Geoana (Mircea Geoana), dar e complicat. Desi ii dau dreptate lui Ciolacu, ca sunt sanse mari sa avem un presedinte de stanga in 2024, si eu cred asta, dar nu va fi (Geoana), va fi Emil Boc. Emil Boc e cel mai de stanga, dar stanga autentica. PSD nu e de stanga, stim bine ca nu e. Ca personalitate politica, Emil Boc e structural un om de stanga. Cunoaste bine si a vazut toate deciziile, cat a fost prim-ministru", a declarat Sebastian Lazaroiu.

Intrebat daca Boc ar putea candida la prezidentiale, in conditiile in care in 2010, cand era premier, a taiat salariile bugetarilor, fostul consultant politic a raspuns: "a trecut mult timp de atunci, unii oameni au uitat, altii au inteles ce s-a intamplat atunci, mai tarziu".

"Cred ca da, Emil Boc se pregateste pentru asta. Nu l-am vazut niciodata atat de des aparand la televizor, la Antena 3, care l-a desfiintat cat a fost prim-ministru si la multe posturi,.., Are aparitii foarte dese, probabil era o varianta pentru sefia PNL, stiu ca a si fost curtat de tabara care acum il sustine pe Citu. Si Boc ar fi castigat in fata lui Orban, nu la un scor mare, dar el si-ar fi expus sansele de a deveni presedinte in 2024, ar fi fost cam devreme sa pui in functia de presedinte PNL inca din septembrie. Asta a fost calculul.

Pe de alta parte, nu rezolva problema nr 1, esentiala, sa nu mai existe despartirea intre functia de premier si functia de sef de partid. Boc ar fi ramas primar la Cluj, ar fi fost presedintele partidului si tot Citu era premier. Ar fi fost un alt fel de chimie intre ei, decat intre Citu si Orban. Deci eu mai degraba il vad pe Boc, dar repet, ii rog pe oameni sa reflecteze la asta: Boc e de stanga, nu e de dreapta. Paradoxal, si daca te uiti si la biografia lui – el a crescut intr-o familie saraca, a realizat totul pe cont propriu. Faptul ca face ce trebuie in anumite momente si ia niste masuri nepopulare, asta nu tine de stanga sau dreapta", a explicat scriitorul Sebastian Lazaroiu.

Emil Boc, a lansat sambata un nou val de critici la adresa liderului PNL Ludovic Orban, pe care il acuza ca a pierdut ultimele randuri de alegeri. De asemenea, edilul si-a reafirmat sustinerea de la urmatorul Congres al PNL pentru premierul Florin Citu, despre care spune ca are capacitatea de a duce "partidul la nivelul urmator".

Emil Boc spune despre Orban ca a ramas "fara benzina" si ca ultimele randuri de alegeri au fost castigate de presedintele Klaus Iohannis, nu de liderul PNL.

coral