Compania de Apă Arieș SA. în calitate de beneficiar al PROIECTULUI REGIONAL DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ DIN REGIUNEA TURDA-CÂMPIA TURZII, ÎN PERIOADA 2014-2020, cod SMIS 2014+ 118679, co-finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, a semnat în data de 19.03.2021, în cadrul unei conferințe de presă, un nou contract de execuție lucrări cu denumirea: „EXTINDERE SI REABILITARE SISTEME DE ALIMENTARE CU APĂ ȘI SISTEME DE CANALIZARE MENAJERĂ ÎN COMUNELE AITON, PLOSCOȘ ȘI TURENI” (CL8)

La conferința de presă au participat Elena Daniela Mănăilă – primar comuna Tureni, Făgădar Nicolae – primar comuna Aiton, Aurel Truță – primar comuna Ploscoș, Mureșan Dan Vasile – administrator SC Aqua Serv și Ionuț Bogdan Bobic – director general SC Compania de Apă Arieș.

Câștigătorul contractului de lucrări mai sus menționat este Asocierea AQUA SERV SRL –  M.I.S. GRUP SRL- SC M INSTALL SRL . Valoarea contractului de lucrări: 35.479.274,48 LEI (fără TVA)

Lucrările de construcții prevăzute în contract includ:

Alimentare cu apă:

·    Extindere retea de alimentare cu apa – 44.924,44 m

·    Reabilitare retea de alimentare cu apa – 1.536,32 m

·    Statie de pompare apa potabila – 5 buc.

Canalizare:

·    Extindere retea de canalizare – 23.406,81 m

·    Statii de pompare ape uzate menajere – 9 buc.

·    Conducte de refulare apa uzata – 2.891,70 m

Obiectul contractului include:

·    Lucrările de constructie

·    Furnizarea si montarea utilajelor si echipamentelor tehnologice

·    Testare si punere in functiune

·    Monitorizarea si acordarea de asistenta/consultanta personalului responsabil pe parcursul Perioadei de Garantie, atunci cand este necesar

·    Remedierea eventualelor defecte aparute in Perioada de Garantie de 36 luni, respectiv 1095 zile

·    Instruirea personalului Beneficiarului si/sau Operatorului

     Durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor este de 28 luni. Perioada de garanție a lucrărilor (perioada de notificare a defectelor – PND) este de 36 luni.

    Investițiile cuprinse în Proiect vor permite continuarea strategiei de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, conducând la o creștere considerabilă a calității serviciilor oferite întregii populații deservite.

   Proiect co-finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020

coral