News Flash:

Compania de Apă Arieș S.A. a atribuit contractul ,,Servicii de Asistență Tehnică pentru managementul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda - Campia Turzii’’

22 Iulie 2020
718 Vizualizari | 0 Comentarii
2

In data de 21.07.2020 Compania de Apă Arieș SA a semnat, în calitate de Beneficiar al contractului de finanțare nr. 156/18.12.2017 – cod SMIS 2014+ 118679, contractul ,,Servicii de Asistență Tehnică pentru managementul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda - Câmpia Turzii,, aferent,,Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020” co-finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Contractul de servicii are o valoare contractată de 9.718.490,00 lei fără TVA, durata contractului este de 54 de luni, iar oferta declarată câștigătoare este RAMBOLL SOUTH EAST EUROPE SRL, în calitate de Lider de Asociere, RAMBOLL DANMARK A/S și FIP CONSULTING SRL, în calitate de Asociați.

 

Obiectivul general al acestui contract este asigurarea de sprijin calificat și eficient Unității de Implementare a Proiectului organizată în cadrul Operatorului Regional Compania de Apă Arieș pentru realizarea coordonării, gestionării și controlului investițiilor finanțate prin POIM 2014-2020, precum și a implementării ,,Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020’’, conform cerințelor impuse de cadrul în care se derulează proiectul.

 

Obiectivele specifice ale prezentului contract sunt:

• Organizarea și asigurarea de consultanță pentru întărirea capacității de funcționare a Unității de Implementare a Proiectului din cadrul OR, în vederea indeplinirii atribuțiilor sale

• Instruirea personalului UIP în domeniul managementului proiectelor și în legătura cu realizarea activităților de zi cu zi în cadrul Proiectului

• Achizitia de servicii și echipamente în cadrul Proiectului 

• Dezvoltarea sistemului GIS pentru sistemele de alimentare cu apă și canalizare incluse recent în aria de operare a CAA

• Dezvoltarea unui sistem modern de modelare hidraulică a sistemelor de alimentare cu apă incluse recent în aria de operare a CAA 

• Actualizarea strategiei și a Planului de acțiune privind managementul apelor uzate industriale

• Actualizarea strategiei și a Planului de acțiune privind managementul nămolurilor din stațiile de epurare

• Realizarea măsurilor de publicitate și promovare a Proiectului.
 

Până în momentul de față, pe lângă contractul de servicii menționat mai sus, operatorul CAA a semnat contractul de servicii de asistență tehnică pentru supervizarea lucrarilor și contracte de lucrări, după cum urmează:

 

În data de 16.07.2018, Operatorul Regional a semnat contractul de servicii ,,Asistență tehnică pentru supervizarea lucrarilor,, cu Asocierea EPTISA ROMANIA S.R.L. (Lider de asociere) și EPTISA Servicios de Ingineria, S.L. (Asociat) cu o valoare de 13.081.250,00 lei fara TVA. Durata de prestare a serviciilor este de 78 de luni începând cu data prevăzută în ordinul administrativ de începere emis de către Beneficiar. Obiectivul general îl reprezintă furnizarea de asistență tehnică către autoritatea contractantă sub forma serviciilor de supervizare și acordarea de sprijin de specialitate necesar pentru implementarea lucrărilor din cadrul proiectului.

 

În data de 31 octombrie 2018 au mai fost semnate și contractele de lucrări:

Contractul de lucrări ,,EXTINDERE SI REABILITARE SISTEM DE ALIMENTARE CU APA SI SISTEM DE CANALIZARE MENAJERA IN MUNICIPIUL TURDA, ZONA DE NORD” (CL5) are o valoare contractată de 45.386.496,74 RON fără TVA, durata de execuție a contractului este de 37 de  luni, iar oferta declarată câștigătoare este Asocierea SC HIDROCONSTRUCȚIA S.A. (Lider de asociere) – SC TCI CONTRACTOR GENERAL SA (Asociat). Contractul de lucrări „EXTINDERE ȘI REABILITARE SISTEM DE ALIMENTARE CU APĂ ȘI SISTEM DE CANALIZARE MENAJERĂ ÎN MUNICIPIUL CÂMPIA TURZII” (CL7) are o valoare contractată de 67.665.588,35 RON făra TVA, Durata de execuție a contractului: 37 de  luni iar oferta declarată câștigătoare este Asocierea SC HIDROCONSTRUCȚIA SA (Lider de asociere) – SC TCI CONTRACTOR GENERAL SA (Asociat).

 

Contractul ,,Extindere și reabilitare sistem de alimentare cu apă și sistem de canalizare menajeră în Municipiul Turda, Zona de Sud”(CL6), a fost semnat în data de 06.05.2019. Contractul de lucrări are o valoare contractată de 105.685.909,65 lei, durata de execuție a contractului este de 36 de luni, iar oferta declarată câștigătoare este SC ACSA  SA (Lider de asociere)  – SC CRITERIA INC  SRL (Asociat 1) – OMS KORNYEZETVEDELMI KFT (Asociat 2).

 

Contractul de lucrări ,,Extinderea și reabilitarea stațiilor de tratare apă potabilă și a conductelor de aducțiune în sistemul zonal de alimentare cu apă Turda”(CL1) a fost semnat la data de 03.12.2019. Contractul de lucrări are o valoare contractată de 84.098.907,38  lei fara TVA , durata de execuție a contractului este de 36 de luni, iar oferta declarată câștigătoare este HIDROCONSTRUCȚIA  S.A.  (Lider de asociere)  – NORD CONFOREST S.A. (Asociat 1) – APARO CONSULT S.R.L. (Asociat 2) – ECO AQUA DESIGN S.R.L. (Asociat 3).

 

In data de 10.07.2020 Compania de Apă Arieș SA a semnat contractul de lucrări ,,Extindere și reabilitare sisteme de alimentare cu apă și sisteme de canalizare menajeră în comunele Luna și Viișoara”(CL11). Contractul de lucrări are o valoare contractată de  20.547.901,60 lei fara TVA , durata de execuție a contractului este de 28 de luni, iar oferta declarată câștigătoare este Asocierea S.C. AWE INFRA S.R.L. (Lider de asociere) – S.C. INDEMÂNAREA PRODCOM S.R.L. (Asociat)

 

Compania de Apă Arieş S.A. implementează “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020” care are o valoare estimată de aproximativ 130,52 milioane de euro și reprezintă o nouă etapă semnificativă în cadrul extinderii și modernizării infrastructurii de alimentare cu apă, colectare și evacuare ape uzate din Regiunea Turda – Câmpia Turzii, județul Cluj, continuând procesul investițional derulat prin POS Mediu 2007 – 2013. Investițiile propuse prin contractul de finanțare vizează locuitorii din 13 unităţi administrativ-teritoriale, respectiv 2 municipii: Turda și Câmpia Turzii și 11 comune: Aiton, Călăraşi, Ciurila, Luna, Mihai Viteazu, Petreştii de Jos, Ploscoş, Sănduleşti, Tureni, Tritenii de Jos, Viişoara, toate făcând parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Apa Văii Arieșului”

 

Acest proiect, aprobat de catre Comisia Europeană în data de 05.06.2019 prin Decizia C(2019) 4182 final, va permite continuarea strategiei de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, conducând la o creștere considerabilă a calității serviciilor oferite întregii populații deservite. În urma implementării, prin investiţiile în infrastructura de apă, se vor îndeplini cerinţele privind calitatea apei potabile, iar gradul de acoperire cu servicii de apă potabilă va fi de 99,15% în toată zona deservită.

 

Investițiile ce vor fi realizate prin ,,Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020’’: 

- Investițiile  în  sistemul de alimentare cu apă potabilă cuprind 161,51 de km de aducțiuni de apă reabilitare și extindere (131.20+30.31), peste 74 de km rețele de apă reabilitați, circa 121 de km de rețele noi de apă potabilă, 2 surse subterane reabilitate, 13 puțuri reabilitate, 4 stații de tratare noi, 2 stații de clorinare noi, 5 rezervoare de înmagazinare noi și 3 reabilitate, 24 stații de pompare noi și o stație reabilitată, sistem SCADA. 

- Investițiile în sistemul de canalizare menajeră cuprind 117 km extinderi de rețele de canalizare, 48 de km rețea de canalizare reabilitată, 13 km conducta colectoare nouă, 13 km conducte de refulare, construirea a 48 de stații de pompare apă uzată și trei reabilitate, 2 stații de epurare locale, o stație de compostare a nămolului în Stația de epurare Câmpia Turzii.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1701 (s) | 33 queries | Mysql time :0.071071 (s)