News Flash:

Compania de Apa Aries – exemplu de bune practici in accesarea si implementarea de proiecte finantate din fonduri europene la "Forumul Regional al Apei Dunare - Europa de Est 2017"

18 Mai 2017
1384 Vizualizari | 0 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9253 RON (-0.0012)
USD: 4.0683 RON (-0.0140)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
CAA la Forumul regional al apei

Compania de Apă Arieș a fost prezentă în perioada 15-17 mai 2017 la cel mai important forum din România în domeniul apei, "Forumul Regional al Apei Dunăre - Europa de Est 2017", organizat de Asociația Română a Apei. Forumul internațional s-a desfășurat la București și atrage în fiecare an profesionişti din sectorul apei, reprezentanţi ai companiilor de apă, furnizori de echipamente şi tehnologii, precum şi reprezentanți ai asociaţiilor şi instituţiilor de profil din ţară şi regiune.

În cadrul forumului au fost organizate mai multe evenimente: Expoziția specializată EXPOAPA ediția numărul XIX; Conferința Tehnico-Stiințifică Internațională - Soluțiile Sustenabile în Managementul Apei 2017; Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administrației Publice si Fondurilor Europene - Seminar privind Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020; Atelierul de lucru Serviciile de alimentare cu apă la nivel internațional. Organizare. Funcționare. Finanțare.

La forum au fost prezenți reprezentanți ai autorităților din domeniu: Rovana Plumb - Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Christopher Ingelbrecht - reprezentant al Comisiei Europene, Cătălin Gheran - director AM POIM Mediu,  Felix Stroe - președinte Asociația Română a Apei, Venera Vlad - Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Radu Răutu - Joint Assistance to Support Projects in European Regions (JASPERS) .

În cadrul seminarului ,,Oportunități de finanțare a infrastructurii apei prin Programul Operațional Infrastructură Mare'' Compania de Apă Arieș a fost prezentată pentru al doilea an consecutiv ca și exemplu de succes atât în managementul proiectelor aferente bugetului 2007-2013 cât și în pregătirea aplicației pentru perioada 2014-2020. Practic, CAA se situează în top 5 companii la nivel național din acest punct de vedere demonstrând că printr-un management profesionist se pot accesa și implementa cu succes proiecte finanțate din fonduri europene.

,,Prin implementarea proiectelor finanțate din Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu, s-au creat premisele unei dezvoltări durabile, conforme cu obligațiile asumate de Compania de Apă Arieș. Pentru continuarea investițiilor în infrastructura din arealul de operare, CAA va accesa o finanțare de circa 151,3 de milioane de euro fără TVA, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM  2014-2020). Compania de Apă Arieș se numără printre primii operatori de apă din țară care demarează un nou proiect major de investiții, având ca principală sursă de finanțare Programul Operațional Infrastructură Mare. Acesta va permite continuarea strategiei de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda - Câmpia Turzii, conducând la o creștere considerabilă a calității serviciilor oferite întregii populații deservite. Inițial proiectul prevedea investiții estimate de circa 82,7 milioane de euro iar ulterior suma a crescut la peste 151,3 milioane de euro, în condițiile în care reprezentanții unităților administrativ-teritoriale asociate în Apa Văii Arieșului au solicitat investiții în infrastructura de apă pe tot arealul Asociației, respectiv 27 de localități din toate cele 13 unități administrative, care în prezent beneficiază de rețele de alimentare cu apă potabilă parțial sau deloc. Etapa a II-a a proiectului va asigura serviciul de alimentare cu apă în tot arealul deservit. În urma implementării, prin investiţiile în infrastructura de apă, se vor îndeplini cerinţele privind calitatea apei potabile iar gradul de acoperire cu servicii de apă potabilă va fi de 100 %. ,, Bobic Ionuț Bogdan- Director General CAA    


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

3
caa compania apa forum regional
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1607 (s) | 33 queries | Mysql time :0.050574 (s)