Firma românească de software Fortech SRL, fondată de antreprenorul Călin Văduva, urmează să fie cumpărată integral de grupul tech GlobalLogic, din Silicon Valley, California, membru al conglomeratului japonez Hitachi.

Tranzacția este supusă unor termeni şi condiții suspensive care includ autorizări din partea autorităților relevante competente, a precizat, luni, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, firma de avocatură Wolf Theiss, care i-a asistat pe proprietarii Fortech.

Fortech SRL şi subsidiara sa Fortech Software Solutions SRL, cu sediul central în Cluj-Napoca, reprezintă unul dintre cei mai mari furnizori de servicii IT din România și din regiune.

Asociații din firma românească au semnat acordul de vânzare a tuturor părților sociale deținute de aceștia în cadrul Fortech SRL către compania americană GlobalLogic, membră a grupului Hitachi și lider în domeniul ingineriei digitale. Aceasta este a 15-a tranzacție finalizată, în domeniul IT, în care  Wolf Theiss a acordat asistență în anul 2022.

Fortech este o companie de servicii software cu sediul central în Cluj-Napoca. Deține și hub-uri de inginerie în Oradea, Iași, Brașov și București.

Cu peste 1.100 de angajaţi si colaboratori, expertiza tehnică a Fortech este cunoscuta într-o varietate de sectoare, de la cel auto și financiar la cel al sănătății și multe altele. Firma  acoperă întregul ciclul de dezvoltare a software-ului pentru a oferi inovația, scalabilitatea, calitatea și viteza de care au nevoie clienții săi.

Din 2003, peste 200 de brand-uri au ales Fortech ca partener de inginerie software.

De partea cealaltă, GlobalLogic, companie membră a conglomeratului nipon Hitachi, este un lider în ingineria produselor digitale. GlobalLogic ajută clienții să proiecteze și să construiască produse, platforme și experiențe digitale inovatoare pentru lumea modernă.

Cu sediul central în Silicon Valley (la San Jose, California), GlobalLogic operează studiouri de proiectare și centre de inginerie în întreaga lume, extinzând expertiza sa către clienții din industria auto, comunicații, servicii financiare, sănătate și științe ale vieții, producție, media și divertisment, semiconductori și tehnologie.

coral