News Flash:

Companiile IT din Cluj cauta parteneri în Quebec

22 Mai 2013
1527 Vizualizari | 0 Comentarii
Clusterul de tehnologia informatiei din Cluj vinde creierele clujene in Canada. Membrii clusterului urmaresc sa incheie parteneriate comerciale in Canada, una dintre pietele cu potential major pentru firmele de IT clujene.

Membrii clusterului s-au intalnit cu oameni de afaceri din regiunea Quebec, ca parte a misiunii comerciale a delegatiei canadiene in Romania, obiectivul principal al vizitei fiind promovarea externa a clusterului si a competentelor firmelor de IT membre in cluster si identificarea de proiecte cu parteneri comerciali in Canada.

Printre membrii participanti la intalnire din partea delegatiei canadiene au fost reprezentanti ai opt firme din industria IT&C si un reprezentant al Guvernului din Quebec.

„Intalnirea a facut posibila cunoasterea domeniilor specifice de activitate atat a firmelor canadiene cat si a firmelor din cadrul Cluj IT Cluster si a facilitat stabilirea unor relatii de colaborare viitoare intre acestea. Actiunea face parte din strategia clusterului de a promova pe plan extern competentele de IT prezente la Cluj-Napoca, iar astfel de intalniri, cu reprezentanti straini ai mediului de afaceri, vor fi organizate frecvent", a declarat intr-un comunicat de presa Andrei Kelemen, directorul executiv al Cluj IT Cluster.

Reuniunea dintre membrii Cluj IT Cluster si delegatia canadiana a avut loc la sediul Universitatii Tehnice Cluj-Napoca. „Industria IT din Quebec este unul din pilonii cresterii economice din regiunea noastra si angajeaza peste 170.000 de oameni in peste 7.300 de firme. Expertiza industriei ICT din Quebec este deja recunoscuta pe plan mondial. Avem companii dinamice in telecomunicatii, in servicii IT si dezvoltare de software, in domeniul digitial, in microelectronica si fotonica. Suntem, evident, interesati de extinderea colaborarilor, a parteneriatelor si oportunitatilor de afaceri cu firme din Romania, in special pe zona de IT, motiv pentru care am si venit la Cluj", a declarat conducatorul delegatiei canadiene, Anis Ouanes, Directorul Oficiului pentru Europa Centrala si de Est din cadrul ministerului canadian de relatii internationale, al francofoniei si comertului exterior.

Cluj-Napoca este in prezent centrul de IT din Romania cu cel mai mare volum de exporturi de servicii IT, principalele piete externe fiind Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Canada, dar si state precum Austria, Franta, Elvetia, Tarile Scandinave, Japonia, China sau Coreea de Sud, iar pana in 2017, Cluj IT Cluster urmareste sa devina unul dintre cei mai credibili furnizori din Europa de Est.

„Extinderea prezentei pe pietele internationale, prin cresterea competitivitatii si prin produse si servicii inovatoare, este unul dintre principalele obiective ale Cluj IT Cluster. In acest sens, suntem foarte activi in promovarea capabilitatilor membrilor si in urmarirea si generarea de proiecte internationale", a incheiat Alexandru Tulai, presedintele Cluj IT Cluster, prezent la eveniment.

 Cluj IT
este o asociatie de tip cluster inovativ, infiintatǎ in octombrie 2012, avand ca membri 27 de companii de IT, 2 institutii de invatamant superior, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca si Universitatea Babes-Bolyai, 7 institutii publice si organizatii catalizator.

Cluj IT Cluster este o initiativa de business cu scopul de a creste competitivitatea in IT, de a face mai vizibila si mai atractiva industria IT din Romania, respectiv de a pozitiona Clujul ca un hub regional IT inovator. Clusterul are sustinerea guvernului si a autoritatilor locale, care considera Cluj IT o initiativa de importanta nationala.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

clusterului quebec cluj it
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3206 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017338 (s)