Continuă creșterea ratei incidenței cauzurilor de COVID-19, atât la nivel de județ cât și la nivelul municipiului Cluj-Napoca. Incidența a ajuns la 9 cazuri la mia de locuitori în județ, după ce în mai multe comune rata infectărilor este mult peste media județului. 

Focarul din comuna Dăbâca a urcat incidența cazurilor la 23,14 la mie, cea mai mare din județ. De asemenea, alte 12 comune clujene au incidențe peste 10 la mie, cele mai crescute fiind în Aghireșu -15,89 cazuri la mia de locuitori, Sâncraiu – 15,71 și Căpușu Mare – 15,14 la mie.

De asemenea, incidența a continuat să crească și în municipiul Gherla și a ajuns la 11,77 la mie, cea mai mare înregistrată, în prezent, în orașele din județ, peste Cluj-Napoca, unde rata infectărilor a urcat la 11,29, cu 3.807 de cazuri active de COVID-19.

Pe de altă parte, în județ sunt zone în care coronavirusul nu pare o amenințare. De exemplu, în comunele Aiton, Beliș și Buza a fost depistat câte un singur caz de infectare în intervalul 2-15 octombrie.

coral