Primăria comunei clujene Tureni a votat, în cadrul ședinței din data de 23 aprilie, bugetul de venituri și cheltuieli aferent anului în curs, precum și programul de investiții, ambele proiecte fiind inițiate de către primarul Elena Daniela Mănăilă.

Primarul comunei a declarat pentru cotidianul Bună Ziua Cluj că, și în acest an, principalele obiective ale administrație sunt dezvoltarea infrastructurii comunei, alimentarea cu apă și canalizare și  iluminatul public.

Astfel, în cursul acestui an, la Tureni se va derula Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), care priveste 8 km de drumuri, cu o valoare totală de 1 milion euro

De asemenea, primăria are în program asfaltarea unui drum în satul Tureni și aproape 2 km de drum în satul Micești, al cărei termen de finalizare este data de 31 mai.

Un alt drum, de 8 km, va fi asfaltat în satul Comșești, legatura dintre Tureni și Comșești, în cadrul unui program  PNDL finațat pe 4 ani , din care s-au finalizat 1.8 km până în acest moment, de la începerea lui în 2018.

Două mari proiecte pentru primăria Tureni anul acesta sunt reprezentate de construirea unei capele cu bani de la bugetul local și consiliul județean, precum și o sală de educație fizica la școlara, proiect scos la licitație și având o valoare de peste 1,5 milioane lei.

Primăria Tureni își mai propune să pună în funcțiune sistemul complet de alimentare cu apă și canalizare, din care mare parte este deja realizat, precum și demararea unui amplu proiect, în colaborare cu Compania de Apă Arieș, despre care primarul Elena Daniela Mănăilă ne-a declarat că lucrările vor începe cât de curând, în funcție de eventualele contestații la licitație.

Întreținerea drumurilor comunale:, 48 de km în total, reprezintă, de asemea o prioritate pentru administrația din Tureni în acest an, precum și iluminatul public și schimbarea corupurilor de iluminat, bugetul alocat acestui proiect fiind de 150.000 de lei.

 

coral