Ministrul Finantelor, Florin Citu, a spus ca incep disponibilizarile din sectorul bugetar! Reprezentantul Guvernului Orban a mentionat ca acestea nu sunt, de fapt, disponibilizari, ci repararea sistemului. Doar functionarii publici angajati pe pile ar trebui sa se teama de aceste disponibilizari.

Lenesii si pilele vor fi dati afara din institutiile publice

Ministrul Finantelor Florin Citu a declarat sambata la Antena 3 ca vor fi concediati „lenesii si oamenii promovati pe criterii politice” din sectorul bugetar.

„Vom vedea ce se va intampla. Vom face o analiza. Se va face un audit. Vom reorganiza ministerele. (…) Disponibilizarile se fac dupa audit. Asa cum am mai zis…Cei care sunt neprofesionisti, lenesii, cei promovati in functii pe criterii politice, acolo sigur se va umbla. Asta nu inseamna disponibilizari, inseamna o reparare a situatiei, pentru ca au fost populate foarte multe functii cu politruci”, a spus Florin Citu la Antena 3, intrebat daca urmeaza ca o parte dintre bugetari sa-si piarda locul de munca.

”Pastrati doar oamenii competenti, doar oamenii care sunt dedicati interesului public”

Despre disponibilizari in randul ”lenesilor” a vorbit si premierul Ludovic Orban, chiar de la inceputul mandatului sau. Orban le-a transmis membrilor Cabinetului sa pastreze in ministere doar oameni competenti, aratand ca este foarte important sa fie demarata „procedura de curatare a institutiilor publice”.

„Dati drumul la audit si fiti pregatiti dupa adoptarea ordonantei de urgenta pentru noi hotarari de Guvern de organziare a oricarui minister in parte. Ganditi structuri suple, pastrati doar oamenii competenti, doar oamenii care sunt dedicati interesului public, oamenii care intr-adevar vor sa participe alaturi de noi la aplicarea programului de guvernare.

Cine e lenes, cine s-a obisnuit sa isi ia leafa fara sa faca nimic va trebui sa plece, mai devreme sau mai tarziu”, a spus premierul Ludovic Orban.

coral