News Flash:

Conducerea executivă a CJC: Cea mai mare fraudă din istoria Clujului este la Aeroport. 700.000 de clujeni au fost furați

12 Iunie 2019
1334 Vizualizari | 0 Comentarii
Aeroportul International Avram Iancu Cluj 1

Conducerea executivă a Consiliului Județean Cluj a transmis pe adresa redacției următorul comunicat de presă:

"Consiliul Județean Cluj a stabilit construirea unei piste noi de 3.500 m, din care 2.190 - Etapa 1 s-a construit deja, cu o capacitate portantă stabilită în proiect de 114 PCN - capacitatea necesară pentru a ateriza avioane mari pentru zboruri transcontinentale. Pentru asta s-a și plătit suma uriașă de cca. 50 milioane de euro!

Însă pista construită și gestionată de Aeroport are (conform unei expertize) doar capacitatea portantă de 66 PCN!

Capacitatea portantă insuficientă a rezultat ca urmare a lucrărilor frauduloase făcute la aeroport și acoperite de aeroport.

Asta însemnă că și în situația prelungirii pistei la 3500 m, pe acest aeroport, nu va putea ateriza niciodată un avion transcontinental din lipsa capacității portante necesare.

Aeroportul Cluj a plătit din buzunarul clujenilor o pistă de 114 PCN și, de fapt, s-a construit o pistă de 66 PCN, fraudând-se astfel masiv bugetul public. 

Cu alte cuvinte, s-a plătit ceva de către aeroport și s-a construit altceva, în condițiile în care prețul pistei a fost mărit de către aeroport fără licitație, cu 10 milioane de euro prin acte adiționale (constatate ilegale ulterior de către ANRMAP). 

Este cea mai mare fraudă probabil din bugetul Clujului, iar persoanele responsabile vor trebui să răspundă.

Indiferent câte articole va plăti aeroportul pentru a-și lăuda activitatea și a ataca Consiliul Județean realitatea este una singură: 700.000 de clujeni au fost furați prin construirea unei piste care este altceva decât s-a plătit! 

Documentele care stau la baza acestui comunicat sunt depuse la instituțiile abilitate pentru efectuarea cercetărilor"

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

consiliul judetean cj cluj aeroport cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1007 (s) | 22 queries | Mysql time :0.025987 (s)