Conducerea Spitalului Focsani va fi preluata de cadre medicale militare. Anuntul a fost facut de ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat, luni, ca a decis, impreuna cu ministrul Apararii, ca la Spitalul Judetean din Focsani managementul sa fie asigurat, pe perioada starii de urgenta, de cadre militare medicale din Brasov si de la Spitalul Militar din Focsani.

Ministrul Sanatatii a anuntat, luni, la Focsani, ca va merge sa faca evaluari la spital, la DSP, la statia de ambulanta si la sectia de boli infectioase.

"Ca prima intentie, avand in vedere ca tot managementul Spitalului Judetean este infectat COVID, managerul, si ceilalti sunt contacti, am luat decizia, impreuna cu ministrul Apararii, sa dam un ordin de misiune in care managementul pe perioada starii de urgenta sa fie asigurat de cadre militare medicale venite din tara, de la Spitalul din Brasov, precum si de doamna dr. Androni de aici de la Spitalul Militar. In masura evaluarii avem in plan o limitare a focarului atat de la Spitalul Judetean, cat si de la Spitalul Militar", a spus Tataru.

El a adaugat ca vrea o evaluare a Spitalului Militar, "daca putem reloca pacienti in acest spital, in masura in care reusim sa izolam tot ce inseamna Spitalul Judetean in functuie de sectie si de patologia ei".

"Avem in acest moment inceput un proces de evaluare a intregului personal si va fi testat intregul personal de la Spitalul Judetean, precum si de la Statia de Ambulanta", a spus Nelu Tataru.

El a mai spus ca se vor face verificari la DSP.

"Consider ca a fost o ancheta epidemilologica care a scapat de sub control sau n-a fost suficient evaluata, ramane ca aceasta ancheta sa fie reluata pentru fiecare caz in parte si fiecare caz confirmat va naste o alta ancheta epidemiologica", a afirmat el.

El a precizat ca nu exista nicio legislatie care sa ii permita directorului sa plece.

"Eu am avut o obiectie din acest punct de vedere, era un manager al unui spital din subordinea Ministerului Sanatatii, puteam eu ca ministru sa fiu anuntat macar ca are o boala sau este COVID prezent, ca noi ca si minister sa putem gestiona aceasta criza. Faptul ca a plecat intr-o locatie care nu este o unitate medicala este iar o problema", a sustinut Tataru.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat diminica dimineata ca si la Spitalul Judetean Vrancea sunt sanse foarte mari sa fie instalata o conducere militara, dupa modelul spitalelor de la Suceava si Deva. El a mai afirmat ca managerul spitalului, infectat cu coronavirus, a plecat "cu toata documentatia”. Mai mult, cadre medicale infectate au fost lasate sa plece acasa. Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Focsani, despre care ministrul Sanatatii spune ca a plecat cu actele si nu poate fi contactat, declara ca nu s-a ascuns, ci s-a autoizolat dupa ce a fost infectat in spital cu SARS-Cov-2. El sustine ca a notificat directorul medical al spitalului in legatura cu adresa la care se afla, el avand o forma usoara a bolii. De asemenea, sustine ca a fost sunat de prefect, care i-a transmis ca obligatoriu trebuie sa il duca la Sectia de boli infectioase, altfel vine si il muta cu forta. Managerul sustine ca a fost permanent atacat de ”echipa liberala” si se simte hartuit. coral