Într-o societate de consum în care cerințele în ceea ce privește dezvoltarea sunt tot mai mari, atât magazinele fizice, cât și magazinele online sunt nevoite să adopte soluții software inovative care să îndeplinească așteptările clienților. Magazinele clasice pot atinge eficiența dorită prin automatizarea forței de vânzări – SFA. Soluțiile software de tipul SFA au rolul de a crește eficiența și productivitatea echipelor de vânzări, prin automatizarea proceselor repetitive care implică prelucrarea datelor.

Pentru magazinele online, conectivitatea a devenit un criteriu tot mai important, pentru adaptarea rapidă la nevoile și cerințele consumatorilor. Utilizarea sistemelor de tipul WebAPI contribuie la creșterea performanței comerțului electronic prin eficientizarea fluxului de date și automatizarea transferului acestora între toate unitățile implicate în procesul de vânzare. Optimall ConnectoR WebAPI vine în sprijinul magazinelor online prin integrarea acestora cu sistemul de gestiune ERP. Această soluție are scopul de sincroniza comenzile, prețurile, stocurile și datele cu privire la clienți între sistemul ERP și magazinul online.

Rolul conectivității în comerțul electronic

În spatele magazinelor online se află o mulțime de informații care trebuie permanent monitorizate și gestionate. Prelucrarea manuală a tuturor acestor date legate de stocuri, prețuri, clienți etc. poate duce la erori și întârzieri care perturbă desfășurarea activităților și procesarea comenzilor în condiții optime. Toate aceste procese ample pot fi ușor automatizate prin intermediul conectivității, mai exact prin soluții software care asigură integrarea dintre platformele magazinelor online și sistemele de gestiune. Cu ajutorul soluțiilor WebAPI, angajații au acces rapid, în timp real, la informațiile cu privire la comenzi, având ca principal rezultat îmbunătățirea fluxului de lucru și de procesare a tuturor comenzilor.

Conectivitatea asigură corectitudinea și promptitudinea informațiilor, eliminând riscul de pierdere sau chiar duplicare a datelor esențiale. Eficientizarea fluxului de lucru conduce la dezvoltarea magazinelor online, deoarece timpul consumat ulterior cu sarcinile administrative poate fi folosit pentru gestionarea mai multor comenzi sau pentru procese decizionale complexe. Prin sporirea conectivității, platformele de comerț electronic își asigură avantajul competitiv necesar pentru succesul greu de obținut pe o piață foarte concurențială.

Optimall ConnectoR WebAPI

Optimall ConnectoR WebAPI este o soluție software eficientă de integrare a datelor dintre sistemul de gestiune ERP și magazinul online, oferind o punte programatică de legătură potrivită unei bune gestionări a fluxului de informații cu privire la stocuri, prețuri, clienți și comenzi. Prin intermediul acestui sistem, toate datele sunt actualizate în timp real, fără a fi nevoie de intervenție sau monitorizare constantă, fapt care conduce la creșterea performanțelor in ceea ce privește gestionarea comenzilor.

coral