Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca găzduiește, în perioada 13-15 septembrie 2019, cel de-al patrulea Congres internațional de REBT/CBT al Albert Ellis Institute, New York, acesta fiind primul organizat în afara granițelor SUA.

Psihoterapiile cognitive/comportamentale (CBT) sunt standardul de aur (“golden standard”) în cercetarea și practica psihoterapiei la nivel internațional, iar Rational Emotive Behavior Psychotherapy (REBT) este abordarea fondatoare/de start a psihoterapiilor cognitiv-comportamentale (REBT/CBT). 

Prorectorul UBB pentru cercetare, competitivitae-excelență și publicații științifice, prof. univ. dr. Daniel David, președintele congresului, apreciază că „faptul că UBB este unul dintre organizatorii acestui congres, alături de Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale din România, este o confirmare a prestigiului internațional al Școlii clujene de psihologie clinică și psihoterapie”. 

Albert Ellis este considerat fondatorul REBT/CBT, fiind, alături de Aaron. T Beck, unul dintre cei mai influenți psihologi/psihoterapeuți din istoria domeniului la nivel internațional.

Programul Congresului organizat, în perioada 13-15 septembrie 2019, la UBB este unul complex, combinând aspecte teoretice/de cercetare avansate, cu aspecte practice esențiale/eficiente și reunind participanți din câteva zeci de țări.

Programul detaliat al evenimentului este disponibil online accesând linkul: http://rebt2019.org/rebt2019/files/REBT2019FinalProgram.pdf.

coral