Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, participă în perioada 11-14 septembrie 2019 la cea de a XIV-a ediție a Congresului Național de Pediatrie, cu tema „Prezent și Viitor în Pediatria Practică”.

Găzduit pentru prima dată în municipiul Cluj-Napoca, evenimentul organizat de Societatea Română de Pediatrie şi Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” va reuni la Cluj experți în domeniul pediatriei, din țară şi din străinătate.

Astfel, începând cu 12 septembrie, timp de trei zile, specialiști în domeniu vor susține prelegeri legate de ultimele noutăți din domeniul pediatriei. În plus, pe lângă prelegeri, în cadrul congresului vor exista conferințe, vor fi discutate rezultate ale cercetărilor individuale precum și situații practice deosebite. Participanții, medici și asistenți medicali pediatri sau cu alte specialități conexe, vor avea ocazia de a se perfecționa din punct de vedere profesional, de a se întâlni și a face schimb de experiență cu colegi din România și din alte țări.

În acest context, vor fi susținute cursuri dedicate medicilor tineri, cursuri ce abordează domenii de larg interes precum Pneumologie Pediatrică, Urgențele copilului, Endocrinologie pediatrică, Gastroenterologie, dar și Vaccinologie și Reumatologie Pediatrică.

Totodată, în cadrul congresului va avea loc Adunarea Generală a Societății Române de Pediatrie, societate cu rol extrem de important în dezvoltarea și promovarea unei medicine moderne bazată pe dovezi, membră în numeroase organizaţii internaţionale de prestigiu precum European Academy of Paediatrics, European Paediatric Association, International Pediatric Association.

coral