Haosul imobiliar din Cluj Napoca este evident pe strada Edgar Quinet , acolo unde blocurile sunt ridicate unul lângă altul, iar infrastructura lipsește.

„Săptămâna trecută am fost pe strada Edgar Quinet la invitația locuitorilor din zonă. Din păcate vedem toate păcatele dezvoltării haotice din oraș concentrate pe o singură stradă, mai bine zis stradă – cartier:

Nu sunt trotuare. Deloc! Pietonii circulă pe stradă printre mașini și ape pluviale curgătoare ce duc cu ele noroiul de pe dealuri

Nu există iluminat public

Poduri și garaje transformate în locuințe

Lipsa totală a locurilor de parcare. Locuitorii spun că unele blocuri aveau parcări la parter, dar între timp s-au transformat în apartamente

Gropi și noroi

Autobuzele nu au unde să întoarcă și deseori se blochează la capătul liniei

Nici vorbă de creșă, grădiniță sau locuri de joacă, parc

Nu e de mirare că locuitorii nu mai au deloc încredere în ce scrie pe panourile de construcție și că vor să facă petiții peste petiții pentru a primi lămuriri. Au văzut de-a lungul timpului cum se transformă clădirile în funcție de interesele dezvoltatorilor. Se vede din pozele atașate că există deja o pasarelă între noua construcție și clădirea alăturată și e normal să se întrebe dacă așa a fost prevăzută și cum de au primit autorizație.

Toate sesizările pe care le-au făcut în ultimul timp primesc același răspuns de la administrație – că toate problemele zonei vor fi rezolvate o dată cu implementarea proiectului Centurii. Suntem la mijlocul lui 2021, proiectul ar trebui finalizat până la final de 2026 însă nu se cunosc detaliile proiectului de amenajare.

Evident că soluții există pentru toate problemele de mai sus, putem să indicăm terenuri libere unde se poate face un sens giratoriu, se poate amenaja ușor un parc pădure (minimă amenajare a pădurii din proximitate) sau o zonă de recreere, se pot trasa trotuare temporare și se pot amenaja minime șanțuri pentru apa pluvială. Nu putem să ignorăm problemele locuitorilor încă 5 ani doar pentru că sunt pe planul unei amenajări viitoare ale cărei detalii nu le știm încă.”, a transmis consilierul local Adriana Cristian.