News Flash:

Consiliu Judetean Cluj cere sprijinul Guvernului petru reabilitarea sistemelor de irigatii din Turda

18 Aprilie 2013
2057 Vizualizari | 0 Comentarii
Vicepresedintele Ioan Oleleu va solicita sprijinul Guvernului si al parlamentarilor clujeni pentru demararea proiectului privind reabilitarea si refacerea sistemelor de irigatii din zona de est a judetului Cluj, in prima etapa fiind vizata regiunea agricola Turda.

'Dezvoltarea sistemului de irigatii intr-o zona importanta din punct de vedere agricol creeaza bazele reale pentru sporirea productiilor pe hectar si asigurarea de cantitati constante a produselor agroalimentare primare, apreciaza vicepresedintele Ioan Oleleu.

Potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean, 'in zona respectiva a existat un sistem de irigatii, care in prezent nu mai este functional, implicit nici o suprafata cultivata nu este irigata. Ne propunem dezvoltarea acestui proiect si implementarea lui in colaborare cu asociatiile de profil din regiune, unitatile administrativ-teritoriale, precum si alte entitati interesate in sustinerea demersului nostru'.

In acest context, primul pas a fost facut in sedinta de miercuri a Consiliului Judetean, cand a fost solicitat acordul membrilor CJ Cluj pentru initierea demersurilor privind preluarea infrastructurii existente, si clarificarea situatiei juridice a unei suprafete de teren pe care se afla cladirile ce adapostesc sistemul de pompe pentru irigatii.

Vicepresedintele CJ Cluj Ioan Oleleu a mai declarat ca in cadrul Consiliului Judetean va fi elaborata documentatia ce va permite preluarea in administrare a infrastructurii de baza si a celei secundare, si va fi promovat un Proiect de Hotarare de Guvern in acest sens. Oleleu a subliniat ca se bazeaza pe 'sprijinul presedintelui Consiliului Judetean Horea Uioreanu, dar si pe colaborarea parlamentarilor de Cluj, in special pe cea al senatorului Alexandru Cordos care cunoaste foarte bine situatia zonei', dar ca este necesara si 'experienta profesionala in domeniul agricol a vicepresedintelui CJ Vakar Istvan, si a consilierilor Ilarie Ivan si Dorel Secara'.

Vicepresedintele Consiliului Judetean a mai precizat ca reabilitarea si dezvoltarea sistemelor de irigatii in judetul Cluj reprezinta o prioritate, iar interventia Consiliului Judetean este justificata si necesara din cauza situatiei dificile cu care se confrunta producatorii agricoli in urma reducerii nivelului apelor freatice, accentuarii fenomenului de seceta si din cauza scaderii constante a cantitatilor de precipitatii cazute in ultimii zece ani, in special in perioadele de vegetatie maxima a culturilor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cluj turda ioan oleleu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2305 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017529 (s)