Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere și reparare a căii de rulare ce vizează drumul județean 161A, pe raza localității Cojocna.

Se lucrează, astfel, pe sectorul de drum situat între pozițiile kilometrice 6+500 şi 10+500, operațiunile constând în frezarea asfaltului, tratarea burdușirilor și reparații cu mixturi asfaltice în zonele afectate, realizarea de șanțuri și decolmatarea podețelor.

În această fază, se lucrează la remedierea burdușirilor și frezarea asfaltului în vederea plombărilor.

În contextul în care drumul județean DJ 161A este inclus în programul Consiliului Județean de modernizare şi reabilitare, lucrările recent demarate și aflate în plină desfășurare reprezintă operațiuni de întreținere și reparații ce au rolul de a asigura circulația normală până când vor fi demarate lucrările de reabilitare și modernizare. În prezent, procedura se află în etapa de atribuire a serviciilor de execuție a lucrărilor, serviciile de proiectare fiind deja atribuite. Atribuirea serviciilor de execuție urmează să aibă loc imediat după ce va fi soluționată contestația depusă referitor la câștigătorului licitației.

Îmbunătățirea infrastructurii acestui sector de drum județean va genera efecte pozitive în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială a întregii zone, cunoscute îndeosebi pentru lacurile și bazinele cu apă sărată de la Băile Cojocna, folosite în scopuri terapeutice.

coral