Consiliul Județean Cluj a finalizat construirea unui nou pod pe drumul județean 161D, la km 2+555, în localitatea Jichișu de Jos.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este extrem de important ca drumurile județene, cu toate elementele de infrastructură sau suprastructură, să prezinte un grad maxim de siguranță pentru toți cei care le tranzitează. Tocmai de aceea am construit de la 0 acest pod ce respectă toate normativele în vigoare”.

Lățimea totală a noului pod este de 8,55 metri. Acesta este prevăzut cu un trotuar cu lățimea de un metru pe partea dreaptă iar lungimea totală a podului este de 12,14 metri. De asemenea, au fost montate balustrade de siguranță pe toată lungimea trotuarului destinat pietonilor care traversează podul, precum și parapeți metalici, inclusiv în zona în care lucrările de modernizare au vizat regularizarea albiei. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 1.674.076 lei.

Reamintim în acest context faptul că vechiul pod a suferit o serie de procese semnificative de degradare, atât la nivelul structurii de rezistenţă, cât şi la nivelul albiei şi al malurilor cursului de apă, în urma fenomenelor hidrometeorologice deosebit de violente din data de 16 iunie 2020.

Astfel, expertiza tehnică efectuată a stabilit necesitatea construirii unui nou pod, pe același amplasament, capabil să asigure condițiile corespunzătoare de siguranță și confort pentru circulația rutieră și pietonală pe acest drum județean, precum și a realizării lucrărilor de regularizare a albiei aferente.

Anterior lucrărilor de execuție a noului pod a fost construit un pod provizoriu, astfel că traficul rutier nu a fost afectat.

coral