Consiliul Judeţean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic şi a locuitorilor din zonă faptul că, în cadrul lucrărilor de reabilitare și modernizare desfășurate pe Lotul I al Drumului Bistriței – sectorul de drum DJ 109 Răscruci – Borșa – Vultureni, lucrările de asfaltare în două straturi au fost finalizate.

Acestea sunt parte a proiectului cu finanțare europeană ”Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea și reabilitarea DJ 109 (intersecție DN1C – limita jud. Sălaj) de la km 0+000 la km 31+976”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Îmbucurător e faptul că, în acest context, există toate premisele ca finalizarea integrală a investiției pe Lotul I al Drumului Bistriței să aibă loc cu mult înainte de termenul stabilit prin contract, respectiv luna martie a anului 2021. E o investiție de mare anvergură și complexitate pe care am realizat-o cu bani europeni și care va crea noi premise de dezvoltare a întregii zone.”

Lucrările de modernizare derulate pe Lotul 1 vizează sectorul de la joncțiunea cu drumul național DN 1C (Răscruci) până la intersecția cu drumul județean 109A (Vultureni). Acestea au constat într-o serie de lucrări complexe, în profunzimea drumului, de la fundație până la aşternerea celor două straturi de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură.

Astfel, anterior asfaltării au fost executate lucrări constând în realizarea de fundații adâncite de parapet, casete în vederea lărgirii căii de rulare, înlocuirea dalelor de beton deteriorate, accese la proprietăți, introducerea de tuburi și turnarea de beton pentru accesele la proprietăți, lucrări de asigurare a scurgerii apelor, respectiv șanțuri, șanțuri betonate, rigole carosabile, poduri și podețe precum și stații de transport în comun în fiecare localitate. Pentru completa finalizare a investiției urmează să mai fie realizate o serie de șanțuri betonate în intravilanul localităților Răscruci, Borșa și Vultureni precum și lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

coral