Joi, 19 decembrie 2019, Consiliul Județean Cluj a omagiat, în cadrul unei ceremonii găzduite la sediul forului administrativ județean, eroii clujeni ai Revoluției Române din Decembrie 1989.

În cadrul ceremoniei, președintele Consiliului Județean, domnul Alin Tișe, a înmânat asociațiilor de revoluționari din județul Cluj plachete de onoare în semn de aleasă recunoștință și apreciere pentru modul în care, „punând idealurile sfinte mai presus decât propria viață precum și prin curajul, dăruirea şi sacrificiul de sine de care au dat dovadă, au făcut ca libertatea şi democrația să fie reinstaurate în România”.

De asemenea, în cadrul evenimentului, președintele Alin Tișe a înmânat revoluționarilor din județul Cluj diplome de onoare „în semn de profundă recunoștință pentru curajul, dăruirea şi sacrificiul de sine de care au dat dovadă pentru ca Libertatea, unul dintre cele mai înălțătoare idealuri ale românilor, să devină realitate”. 

În acest context, a fost păstrat un moment de reculegere în memoria clujenilor care, în mod eroic, în Decembrie 1989, au plătit cu viața dorința lor de libertate și democrație. Aceeași cinstire a fost acordată și revoluționarilor care, pe parcursul celor trei decenii de la Revoluție, au trecut la cele veșnice.

Totodată, în cadrul ceremoniei, președintele forului administrativ județean a exprimat, în numele comunității clujene, sentimentul de profundă recunoștință pentru toți cei răniți în Revoluție precum și pentru toți clujenii care, prin curajul de care au dat dovadă, au contribuit la victoria Revoluției.

coral