News Flash:

Consiliul Județean a reluat lucrările de modernizare a drumului județean 109A

31 Mai 2022
318 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliul Jude ean a reluat lucr rile de modernizare a drumului jude ean 109A

Consiliul Județean Cluj a reluat lucrările de reabilitare și modernizare rămase neexecutate din cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează drumul județean 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii. 

În lungime de 38,3 km, sectorul vizat de lucrări începe în dreptul localității Chinteni, traversează localitățile Deușu, Băbuțiu, Șoimeni, Panticeu, Recea Cristur, respectiv Căprioara, și se termină la intersecția cu drumul județean 108B.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „După rezilierea contractului cu vechiul executant, am reluat lucrările de modernizare a acestui important drum județean ce deservește partea nordică a zonei metropolitane Cluj, un areal intens circulat. Totodată, acesta face legătura și cu Drumul Bistriței, un alt proiect major de infrastructură finalizat de Consiliul Județean în cursul anului 2020, astfel încât de pe urma investiției va avea de câștigat o zonă mult mai extinsă”.

În această etapă a lucrărilor au fost înlocuite tuburile de podețe și se execută casete în vederea lărgirii căii de rulare.

De o complexitate ridicată, lucrările presupun intervenția pe toată lungimea sectorului, începând de la fundaţie, în zonele unde acest lucru se impune, şi încheind cu două straturi de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură.  De asemenea, proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri și rigole, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeți metalici, investiția urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Screenshot_2022_05_31_at_20.16_.51_.png
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1047 (s) | 22 queries | Mysql time :0.029466 (s)