Consiliul Județean Cluj a reluat lucrările de reabilitare și modernizare pe drumul județean 161C Iclod – Aluniș – Corneni, în vederea finalizării acestui proiect de investiții.

Astfel, ultima etapă vizează două sectoare de drum, mai exact cele situate între pozițiile kilometrice 0+000 și 2+000, respectiv 4+800 și 5+250, precum și lucrări la două poduri.

În această fază se realizează casete în zona rigolelor carosabile, pe sectorul de drum cuprins între km 0+000 și km 1+100, pe raza localității Iclod. De asemenea, se realizează șanțuri de scurgere a apelor pluviale.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Finalizarea reabilitării și modernizării  acestui drum judeţean va asigura locuitorilor din zonă un acces rapid şi în condiţii de siguranţă la drumul naţional DN 1C, prin localitatea Iclod, şi, mai departe, pe direcţiile Cluj-Napoca şi Gherla – Dej”.

Reamintim în acest context faptul că lucrările de modernizare, în ansamblu, vizează sectorul de drum Iclod – Aluniş, în lungime de 10,3 kilometri, de la km 0+000 până la km 10+300. În afara celor două sectoare de drum vizate de lucrările recent demarate, pe restul drumului operațiunile sunt finalizate, fiind deja așternute cele două straturi de asfalt, binder și stratul de uzură.

Totodată, în cadrul aceluiași proiect de investiții, sectorul de drum Aluniş – Corneni, în lungime de 2,7 kilometri, de la km 10+300 până la km 13+000, a fost deja integral asfaltat.

coral